Новини
2 Жовтня 2020
980

Пандемія довела потребу бізнесу в прискоренні цифрової трансформації

Під час карантинного періоду компанії шукають рішення з використанням саме цих технологій

Консалтингова компанія Boston Consulting Group (BCG) опитала понад 700 керівників компаній з оборотом понад $500 млн по всьому світу, щоб визначити очікування бізнесу в питанні цифрової трансформації, а також підбити підсумки роботи за цим напрямком в умовах пандемії.

З’ясувалося, що пандемія COVID-19 “стала потужним каталізатором цифрових трансформацій” по всьому світу.

Компанії шукають конкретні рішення з використанням цифрових технологій, які:

• сприятимуть працездатності та відновлення їх бізнесу;

• дозволять забезпечити широкомасштабне впровадження нових способів роботи;

• захистять їх системи від кіберризиків;

• посилять можливості в області цифрової комерції та маркетингу;

• дозволять підвищити автоматизацію операцій і ланцюжків поставок.

Близько третини опитаних вважають, що “цифра” вже зараз має настільки істотний вплив на операції, що може змінити всю їх бізнес-модель.

Понад 90% учасників вже ведуть роботу з цифровізації клієнтської складової бізнесу, а понад 70% цифрової активності зараз фінансується бізнес підрозділами, а не технологічними.

BCG підкреслює, що пандемія не тільки не зменшила інтерес компаній до цифрової трансформації, але й навіть посилила його. Адже 83% компаній вважає, що ця задача стала ще більш важливою, і близько двох третин планують збільшувати інвестиції в неї.

При цьому 80% респондентів вимагає від програм цифрової трансформації самоокупності, що в півтора раза вище, ніж у 2017 р. (близько 50% опитаних).

Нагадаємо, німецька компанія Reisswolf — один із провідних світових експертів у сегменті зберігання і знищення інформації — відкрила своє представництво в Україні. Щорічно компанія зацифровує 60 млн сторінок і знищує 105 тис. документів.

Investory News дізнались, як бізнес може змінити свою корпоративну стратегію після “корони”. Експерти PwC впевнені: наближаються кардинальні зміни у плануванні офісів і методах роботи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram