Новини
14 Серпня 2020
762

Падіння світового ринку люкса у 2020 році спрогнозували на рівні 45%

Більш ніж половина опитуваних споживачів true-luxury заявили, що не планують продовжувати робити покупки та інвестиції

Світовий ринок предметів розкоші у 2020 р. скоротиться на 35-45% навіть при найбільшому оптимістичному сценарії, прогнозують аналітики BCG.

З урахуванням високого рівня невизначеності, відновлення галузі буде поступовим, прогнозують аналітики. В гіршому випадку загальний обсяг продажів у 2021 р. може виявитися на 20% нижче, ніж у 2019 р., після чого у 2022 р. відбудеться дещо менше зниження. До 2023 р. й далі продажі в більшості категорій повернуться до докризових показників.

Навіть споживачі true-luxury, що витрачають на предмети розкоші понад €37 тис. у рік, на яких припадає 31% ринку люксової продукції, відчули вплив кризи та змінили своє ставлення до витрат: 57% таких споживачів заявили, що не планують продовжувати робити покупки та інвестиції.

“При цьому споживачі очікують, що ринок повсякденного одягу і косметики відновиться через два роки, в той час як для інших категорій цей процес займе більше часу. До появи COVID-19 43% споживачів true-luxury почали перерозподіляти свої витрати на “емпіричну розкіш”, або, іншими словами, досвід, і, хоча цей тренд в цілому зберігається, ми бачимо, що інтерес до розкішних ресторанів, готелів, курортів і круїзів знижується. 50 -60% споживачів кажуть, що вони будуть витрачати менше або значно менше в цих категоріях, принаймні, протягом наступних шести місяців. Все це свідчить про гостру потребу перегляду пропозиції з боку гравців в сегменті люкс “, – зазначили у BCG.

Якщо для групи “товари” нова реальність — це перехід в онлайн, то для сфери розваг — це формування ексклюзивних камерних пропозицій з організації відпочинку та подорожей, впевнені експерти.

Нагадаємо, продажі Chanel у 2019 р. збільшилися на 13%, у порівнянні з 2018 р. і склали $12,3 млрд. Модний бренд класу люкс залишається другим за продажами після Louis Vuitton.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram