Новини
21 Вересня 2020
993

Охолоджений мільйон: СБУ знайшла “чорну” готівку в холодильнику керівників Укрзалізниці

Також правоохоронці викрили корупційну схему керівників, за якою вони відмили понад 4 мільйони гривень

Служба безпеки України викрила окремих керівників АТ “Укрзалізниця” на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень, повідомляє прес-служба СБУ.

Під час обшуків у Києві та Одесі в службових приміщеннях Укрзалізниці та офісі комерційної структури правоохоронці виявили оригінали печаток компаній з ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів. Також в холодильнику керівників залізничної компанії вилучено понад 1,2 млн грн, на які судом накладено арешт.

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи штучно створили для однієї з філій АТ “Укрзалізниця” явно невигідні умови для курсування регулярних контейнерних поїздів. Це призвело до необхідності залучити приватні комерційні структури для пошуку клієнтів.

Надалі такі послуги почала чинити підконтрольна організаторам комерційна структура, яка фактично монополізувала цей сегмент ринку.

Співробітники СБУ задокументували вивід у тінь через рахунки фірм з ознаками фіктивності понад 4 млн грн. Гроші були привласнені організаторами та учасниками протиправної схеми.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України заблокувала діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян — “бізнес-проект” під виглядом мережі ювелірних магазинів В2В Jewelry. 600 тис. громадян вклали туди близько $250 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram