Новини
28 Січня 2022
674

Острів для черепахи та $30 мільйонів собакам: Як живуть домашні тварини мільярдерів

Цукерберг завів сторінку на Facebook для свого пса, а Гейтс купив ферму за $21 мільйон для коней доньки

Згідно з дослідженнями Spectrem Group, найбагатші люди світу частіше вважають за краще тримати вдома собак: цих вихованців обирають 58% від загальної кількості власників домашніх улюбленців серед мільярдерів. Вчені пов’язують це з тим, що собаки волелюбніші за своїх головних конкурентів — кішок, повідомляє Forbes.

Марк Цукерберг  

Домашній вихованець Марка Цукерберга Біст (Чудовисько) — справжній інтернет-герой: собака має власний акаунт на Facebook з 2,4 млн підписників.

Фото: Mark Zuckerberg/Facebook

Біла угорська вівчарка з’явилася в сім’ї Цукерберга ще 2010 року, й користувачі часто порівнюють Біста зі щіткою для прибирання. Сам Цукерберг зазначає, що його пес “занадто смішний та веселий”, а дружина мільярдера Прісцілла Чан в інтерв’ю телеканалу Today пожартувала, що Біст посідає друге місце у списку пріоритетів її чоловіка після Facebook.

До речі, першим словом дочки Цукерберга Макс було “собака”.

Ілон Маск  

Пес Ілона Маска — надзвичайно впливовий вихованець, адже сам факт його появи у мільярдера вплинув 2021 року на курс криптовалют. Варто було Маску опублікувати в Twitter пост про те, що в нього тепер живе сіба-іну на прізвисько Флокі, як ціна токена Shiba Flok, спочатку створеного як жарт, зросла в декілька разів.

Фото: Elon Musk/twitter.com

Пізніше, 25 грудня 2021 року, мільярдер виклав ще одне фото вихованця. На ньому Флокі позував у костюмі Санта-Клауса. Пост став вірусним, зібравши понад 306 600 лайків, а криптовалюти знову відреагували на нього бурхливим зростанням.

Джефф Безос

Іноді в Instagram Джеффа Безоса з’являється його пес Луна, який відразу ж захоплює підписників мільярдера. Чорно-білий кудлатий вихованець любить повалятися в бруді, й іноді найбагатшій людині у світі доводиться мити улюблениця в раковині.

Фото: Jeff Bezos/Instagram

Опра Вінфрі 

В Опри Вінфрі п’ять собак — спанієлі та золотисті ретривери, які нерідко з’являються в Instagram і блозі телеведучої. Вихованці Вінфрі — одні з найбагатших тварин у світі. Опра створила їм трастовий фонд, і якщо з нею щось трапиться, тварини отримають $30 млн.

Фото: oprah/Instagram

Ларрі Еллісон  

У Ларрі Еллісона немає свого вихованця, проте фактично він володіє одночасно 400 кішками. У 2012 році бізнесмен придбав майже 98% гавайського острова Ланаї (87 тис. з 90 тис. га) за $300 млн. Крім готелів і гольф-полів, там розташований центр порятунку тварин. Здебільшого у ньому містяться кішки: населення налічує понад 400 тварин, які формально належать Еллісону.

Фото: Lanai Cat Sanctuary/Facebook

Купуючи острів, мільярдер прагнув перетворити Ланаї на центр туризму. І хоча пандемія порушила його плани, Еллісон не здається — 2020 року він сам переїхав на Ланаї та працює над тим, аби створити на острові повністю екологічну спільноту.

Білл Гейтс

Дочка Білла Гейтса Дженніфер професійно займається кінним спортом. Батько заохочує захоплення дочки та навіть придбав 2019 року для сім’ї власну ферму вартістю $21 млн. Вона знаходиться у Веллінгтоні, штат Флорида, й охоплює площу 3 га.

Фото: Дочка Білла Гейтса на коні/jenniferkgates/Instagram

Веллінгтон вважається світовою столицею кінного спорту: крім засновника Microsoft, землею тут володіють інші багаті люди світу, наприклад Майкл Блумберг.  

Річард Бренсон

Мільярдер Річард Бренсон може дозволити собі утримувати будь-яких, навіть найекзотичніших, вихованців, адже має приватний острів у Карибському морі — Некер.

Фото: richardbranson/Instagram

Улюбленець Бренсона — черепаха на прізвисько Брут. Він відомий тим, що 2011 року зміг врятуватися під час серйозної пожежі, яка знищила більшу частину курорту. А у травні 2021-го мільярдер похвалився у своєму блозі, що у черепах на острові з’явилося потомство. 

Анант Амбані та його родина

Син найбагатшої людини Індії Мукеша Амбані — Анант — великий шанувальник тварин. Чоловік має власний притулок для хворих і поранених звірів. Він також планує збудувати найбільший у світі зоопарк площею 280 акрів. Тварин там не лише утримуватимуть, а й лікуватимуть.

Зоопарк стане будинком для більш ніж 100 видів тварин, враховуючи левів, бегемотів, бенгальських тигрів і комодських драконів.

Фото: Аляскинський баламут/DR

Також вдома в сім’ї Амбані живуть собаки: йоркширські тер’єри і аляскинський маламут, який розташувався в частині будинку, що охолоджується. Прохолодна атмосфера створюється там спеціально для задоволення потреб породи.

Про те, чого бояться Білл Гейтс, Ілон Маск та інші мільярдери, одні — смерті та банкрутства, інші — штучного інтелекту, повітряних кульок і навіть жуйки, можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram