Новини
24 Вересня 2021
760

Останнє китайське попередження: Через Evergrande на ринку можливий шторм

Девелопер має ще 30 днів для виплати коштів

Уряд Китаю попередив що не стане “кидати рятівний круг” найбільшій у країні групі компаній з нерухомості China Evergrande Group, що опинилася в епіцентрі боргової кризи, яка тримає в напрузі весь світовий ринок через можливі наслідки дефолту, повідомляє Reuters.

Місцева влада країни повідомила про необхідність підготуватися до “можливого шторму”, оскільки порятунок компанії, схоже, не входить у плани лідера країни Сі Цзіньпіна, який вважає за краще взяти на себе економічні наслідки можливого банкрутства гіганта нерухомості, а потім підготувати впорядковану реструктуризацію боргу з кредиторами.

Інструкції, видані місцевим урядовим органам і державним компаніям, містять інформацію щодо втручання тільки в тому випадку, якщо Evergrande не зможе належним чином впоратися з реструктуризацією своїх зобов’язань.

Не очікують втручання держави й аналітики: агентство S&P Global Ratings заявило — “ми не очікуємо, що уряд надасть пряму підтримку Evergrande. Урядова допомога підірве прагнення до посилення фінансової дисципліни в секторі нерухомості”.

Як стало відомо, Evergrande не здійснив виплати за доларовими облігаціями у встановлений термін — у четвер, 23 вересня, написав Reuters з посиланням на два джерела. Компанія повинна була виплатити $83,5 млн, але не повідомила, що виконала зобов’язання.

Акції девелопера подешевшали на 11,6% у п’ятницю, 24 вересня. Наразі Evergrande має ще 30 днів на те, щоб виплатити гроші. Якщо цього не станеться, за боргом буде оголошений дефолт.

“Китайські компанії в минулому не раз використовували цей грейс-період для перерахування відсотків, зокрема й перераховували гроші в останній день”, — нагадує Bloomberg.

Раніше Investory News писали, що найбільший забудовник Китаю скоро збанкрутує.

Тим часом ситуація навколо китайського забудовника Evergrande штовхає вниз світові ринки. Через кризу на фондовому ринку навіть знизилася ціна біткоїна — на 10%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram