Новини
25 Лютого 2021
651

Особливе призначення: Фінтех-стартап Tree Card залучив $5,1 мільйона

Компанія випускатиме дерев’яну дебетову карту, а на комісію — саджатиме дерева

Британський фінтех-стартап TreeCard залучив $5,1 млн. Компанія, що заснована 2020 року, фінансуватиме проєкти з відновлення лісів завдяки комісійним зборам. Крім того, TreeCard випустить дерев’яну дебетову карту, повідомляє TechCrunch.

Зазначається, що раунд очолив EQT Ventures за участю Seedcamp і Episode 1. TreeCard заявила, що інвестиції підуть на пошук талантів, популяризації продукту у Великій Британії та США, а також “ключові європейські ринки.

TreeCard, яка прагне стати “провідним зеленим фінансовим брендом”, була заснована у серпні 2020 року Джеймі Коксом, Гері Ву і Джеймсом Дуганом. Команді прийшла ідея фінтех-стартапу з великим соціальним впливом, який пропонує клієнтам обміняти бали лояльності або кешбек на посадку дерев.

Після реєстрації користувачеві потрібно прив’язати обліковий запис у TreeCard до поточних банківських рахунків, щоб почати управляти витратами через TreeCard на базі Mastercard. Частина комісії від транзакцій піде на фінансування проєктів з посадки дерев, знайдених спеціальним зеленим пошукачем Ecosia (pre-seed інвестор TreeCard).

“Кліматична криза — це найбільша загроза існуванню, з якою людство зіштовхнулося останні 200 тис. років. Ми вважаємо, що управління потоком споживчих фінансів — найдієвіший спосіб вплинути на зміни, — зазначив CEO TreeCard Джеймі Кокс. — Ми створюємо фінансову компанію, яка дозволяє споживачам не тільки зменшувати збитки від їхніх витрат, але й активно покращувати світ”.

Кокс додав, що в ЄС компанія збирається співпрацювати з роздрібним банком, який безплатно забезпечуватиме всю банківську інфраструктуру. “Навіть попри те, що ми знизили міжбанківську комісію, цього буде достатньо для покриття витрат в ЄС. Найближчим часом ми оголосимо назву банку”, — розповів він.

Тим часом британський мультимільйонер почав вирощувати дорогоцінні камені з нульовим впливом на навколишнє середовище.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram