Новини
8 Жовтня 2019
890

Oracle планує розширити свій бізнес та найняти 2 тисячі співробітників

Компанія має намір скласти конкуренцію Amazon та Microsoft

Компанія-гігант у сфері хмарних технологій Oracle Corp планує найняти близько 2 тис. додаткових співробітників в рамках агресивного плану розгортання своїх служб хмарних обчислень в багатьох точках по всьому світу, повідомляє Reuters.

Прагнучи краще конкурувати з більшими конкурентами — Amazon Web Services і Microsoft Corp, цей крок також допоможе в наступному році перевести програмне забезпечення Oracle для фінансів, продажів та інших функцій на нові системи.

За словами виконавчого віцепрезидента підрозділу Oracle Cloud Infrastructure Дона Джонсона, робочі місця будуть додані до центрів розробки програмного забезпечення Oracle в Сіетлі, районі затоки Сан-Франциско, і в Індії, а також поблизу нових центрів обробки даних.

До кінця наступного року Oracle планує відкрити ще 20 “хмарних регіонів” — місць, де Oracle управляє центрами обробки даних, щоб клієнти могли безпечно зберігати дані для аварійного відновлення або дотримуватися місцевих законів зберігання даних.

В даний час компанія має 16 таких регіонів, з яких близько десятка відкрилося в минулому році. Нові локації будуть побудовані в Чилі, Японії, Південній Африці та Об’єднаних Арабських Еміратах, а також в інших країнах Азії та Європи.

Станом на 31 травня в Oracle було зайнято близько 136 тис. штатних співробітників, з яких 18 тис. були зайняті в хмарних службах і в операціях з підтримки ліцензій.

“Oracle буде запускати свої хмарні програмні додатки, які конкурують з аналогами salesforce.com і SAP SE, в тій же хмарній системі, яку вона пропонує зовнішнім клієнтам — стратегія, що давно застосовується такими фірмами, як Amazon і Google “, – відзначає Дон Джонсон.

Oracle також має намір укласти контракт на об’єднану інфраструктуру захисту підприємства, або JEDI, на $10 млрд з міністерством оборони США. Присудження цього контракту було відкладено для розгляду після того, як Oracle висловила стурбованість з приводу цього процесу, в результаті чого Amazon і Microsoft стали фіналістами.

Джонсон сказав, що нові робочі місця не були пов’язані з проектом JEDI, але додав, що Oracle продовжує будувати центри обробки даних для потенційних державних замовників.

Нагадаємо, американський розробник CRM-систем і хмарних додатків Salesforce придбав компанію Tableau Software, що спеціалізується на великих даних. За одну акцію акціонери Tableau отримають 1103 акції Salesforce загальною вартістю $177,9.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram