Новини
8 Серпня 2021
510

Оприлюднити й присоромити: Як Японія бореться з тими, хто не дотримується коронавірусних обмежень

Міністерство охорони здоров’я вже назвало імена трьох порушників

Громадяни різних країн не завжди дотримуються рекомендацій у сфері охорони здоров’я. Наприклад, забувають про маски та соціальну дистанцію, а також відмовляються від вакцинації. Тому дехто вирішив спробувати іншу тактику, повідомляє Rb.ru.

Так, у Японії тепер публікують імена та публічно засуджують тих, хто не дотримується коронавірусних обмежень. “Міністерство охорони здоров’я країни сподівається, що почуття провини змусить їх діяти за законом”, — зазначає видання.

МОЗ Японії, яке керує ініціативами у сфері здоров’я населення та соціального забезпечення, опублікувало імена трьох осіб. Вони порушили правила країни щодо міжнародних поїздок минулого місяця.

Згідно з документом, серед них було два громадянина Японії від 20 до 30 років, які прибули з Південної Кореї, а також одна особа від 30 до 40 років, що приїхала з Гаваїв. Після прибуття всі троє здали тест на COVID-19 і отримали негативний результат. Однак потім вони не відповіли на відеодзвінки від органів охорони здоров’я.

У Японії діють досить суворі правила щодо тих, хто подорожує за кордон і прибуває до країни. Протягом двох тижнів людей просять залишатися вдома або у спеціальних установах, не використовувати громадський транспорт і підтримувати зв’язок з органами охорони здоров’я.

Згідно із заявою Міністерства, всі троє навмисно не стали дотримуватися останнього припису. Японія вперше назвала імена порушників і присоромила їх публічно з того часу, як цей закон анонсували у травні.

Наразі медичні установи Японії переповнені через нову хвилю коронавірусу. У вівторок, 3 серпня, прем’єр-міністр Есіхіде Суга оголосив, що на даний час у лікарнях розміщуватимуть тільки невиліковно хворих і тих, хто знаходиться в групі ризику.

Минулого тижня кількість щоденно хворих у країні перевищила 10 тис. осіб вперше з початку пандемії. Олімпійські ігри в Токіо лише погіршують ситуацію: до поточного моменту близько 300 спортсменів і співробітників заходу отримали позитивний результат тесту на коронавірус.

Раніше Investory News дізнавалися, чи постраждала економіка Японії через перенесення Ігор. Детальніше у матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram