Новини
21 Червня 2022
487

Опитування: Як українці ставляться до лідерів різних держав

Найбільше наші громадяни люблять Джонсона та Дуду

Фото: Tolga Akmen/AFP via Getty Images

Як показало загальнонаціональне опитування в умовах війни, проведене Соціологічною групою “Рейтинг”, абсолютна більшість респондентів негативно ставляться до очільників Білорусі (95%) та Росії (98%).

Президент Польщі Анджей Дуда та прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон — іноземні очільники, до яких спостерігається найвищий показник позитивного ставлення серед українців — понад 90% (74-76% повністю позитивно, ще 15-16% — скоріше позитивно).

До президента США Джо Байдена позитивно ставляться 89%, президента Литви Ґітанаса Наусєди — 73%, президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн — 71%, президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана — 59%, президента Франції Емманюеля Макрона — 58%, президента Румунії Клауса Йоганніса — 50% (не знають його — 30%), прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі — 45% (не знають його — 25%), канцлера Німеччини Шольца — 41%.

Також, згідно з даними опитування, до прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана переважає негативне ставлення — 53%, а позитивно ставляться до нього 20%, не знають його — 20%.

“За останні два місяці покращилося ставлення до канцлера Шольца, президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, погіршилося — до президента Туреччини Ердогана та президента Франції Макрона”, — зазначають в групі “Рейтинг”.

Опитування було проведено 18-19 червня 2022 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Опитано 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Як писали раніше Investory News, українці вірять у здатність відбити наступ росії (82%) і в те, що після війни Україна стане сильнішою (77%).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram