Новини
21 Жовтня 2021
609

Опитування: Молодими британськими інвесторами в криптовалюту керує ажіотаж

68% респондентів порівняли це з азартними іграми

Більшість молодих британських інвесторів виходять на ринок криптовалюти завдяки галасу в соцмережах і новинах, свідчать дані результатів опитування.

Управління фінансового нагляду Великої Британії (FCA) опитало 1000 осіб у віці від 18 до 40 років, які інвестували в активи з високим ризиком, такі як криптовалюта або продукти ринку Forex.

58% респондентів погодилися, що до рішення їх підштовхнули потоки повідомлень про певні інвестиції в соціальних мережах, новинних джерелах або від інших людей.

76% інвесторів заявили, що ними керувала конкуренція з друзями, знайомими, ріднею, а також зі своїми минулими вкладеннями. 68% порівняли це з азартними іграми.

При цьому тільки 21% учасників опитування розглядають можливість утримання своїх останніх вкладень на термін понад рік.

У FCA вважали, що інвестори в високоризикові продукти обізнані про них краще широкої публіки. Однак, за даними опитування, 69% респондентів помилково вважали, що криптовалюта регулюється відомством.

“Зрештою вони навряд чи розуміли відсутність захисту інвесторів і ризик для своїх грошей”, — йдеться в заяві FCA.

Регулятор запустив п’ятирічну інформаційну кампанію InvestSmart з бюджетом у £11 млн для підвищення обізнаності споживачів про високоризикові інвестиції.

“Ми бачимо, що дедалі більше людей женуться за високою прибутковістю. Але це може означати й вищі ризики. Ми хочемо дати споживачам більше впевненості в інвестуванні й допомогти їм робити це безпечно, усвідомлюючи рівень ризику”, — заявила директор FCA по ринках Сара Прітчард.

Нагадаємо, згідно з прогнозами учасників ринку, Ethereum через кілька років перевершить біткоїн за темпами зростання. 42% інвесторів називають Ethereum криптовалютою з найбільш переконливими перспективами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram