Новини
23 Жовтня 2020
846

Оператори поштового зв’язку зможуть обслуговувати грошові перекази

Компанії – розширити сферу бізнес-діяльності, а споживачі обирати зручні для них пункти обслуговування

Національний банк України дозволив небанківським фінансовим установам та операторам поштового зв’язку, які мають ліцензію НБУ на переказ коштів у нацвалюті без відкриття рахунків і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи, обслуговувати грошові перекази, про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

Відповідні норми містить постанова правління НБУ №143 від 19 жовтня 2020 року, яка набирає чинності з 23 жовтня 2020 року.

Зазначається, що такі установи матимуть змогу передавати подібним установам чи операторам свої повноваження щодо здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, уклавши між собою відповідний договір.

“Завдяки нововведенню компанії зможуть розширити сферу своєї бізнес-діяльності, а споживачі – обирати зручні для них пункти обслуговування”, – йдеться у повідомленні.

Додається, регулятор також визначив, що пункт надання фінансових послуг – це робоче місце працівника, облаштоване технічним пристроєм із відповідним програмним забезпеченням, який дає змогу працівникові сформувати електронний документ на переказ готівки та забезпечує обробку та передачу інформації до банку та/або платіжної організації платіжної системи в режимі реального часу.

Раніше Investory News писали, у Мінекономіки очікують, що обсяг грошових переказів в Україну від трудових мігрантів досягне близько $12 млрд. Минулого року це було близько $11 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram