Новини
12 Травня 2021
880

ООН підвищила прогноз зі зростання світового ВВП у 2021 році

Обсяги торгівлі вийшли на допандемійний рівень

ООН прогнозує зростання світової економіки до 5,4% в поточному році. Про це йдеться в поширеній у вівторок, 11 травня, середньостроковій доповіді всесвітньої організації про перспективи зростання.

Згідно з дослідженням, “після різкого зниження на 3,6% у 2020 році тепер світовій економіці передбачається зростання на 5,4% у 2021 році”. У січні ООН прогнозувала зростання тільки на 4,7%.

Як зазначив на презентації доповіді начальник Відділу глобального економічного моніторингу ООН Хамід Рашид, глобальне зростання обумовлене “зміцненням економічної активності США і Китаю”, а також в цілому відновленням економіки після пандемії. “Обсяги торгівлі вже вийшли на допандемійний рівень”, — зазначив він.

Так, показники обсягу світової товарної торгівлі перевищили передпандемічний рівень, чому сприяв високий попит на електричне та електронне обладнання, засоби індивідуального захисту та інші промислові товари.

У доповіді підкреслено, що країни, які залежать від обробної промисловості, виявилися в більш сприятливому становищі як під час кризи, так і в період відновлення, проте швидкий підйом економіки країн, що залежать від туризму і сировинних товарів, малоймовірний.

Торгівля послугами, зокрема туризм, залишиться в занепаді через повільне зняття обмежень на міжнародні поїздки та побоювань з приводу нових хвиль інфекції в багатьох країнах, що розвиваються.

Як писали раніше Investory News, зростання ВВП в Україні 2021 року очікується на рівні 4,1%, замість 3,2%, як прогнозувалося у липні 2020-го, а 2022 року — на рівні 3,7%, замість 3,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram