Новини
7 Травня 2020
931

ООН: Боротьба з наслідками коронавірусу в бідних країнах потребує близько $7 мільярдів

У таких країнах вже спостерігається падіння доходів, зростання безробіття та проблеми з вакцінацією 

Фото: Jerome Delay

В ООН вважають, що на боротьбу з пандемією коронавірусу та її наслідками в найбільш уразливих країнах світу тепер буде потрібно зібрати не $2 млрд, як планувалося, а $6,7 млрд, повідомляє агенція Associated press (AP).

“Якщо ми не почнемо дії зараз, то нам слід бути готовими до суттєвого зростання конфліктів, голоду й бідності”, — зазначив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок.

Він також додав, що найбільш бідні країни світу в наступні 3-6 місяців навряд чи зіткнуться з піком пандемії. Однак, у цих країнах вже спостерігається падіння доходів і зникнення робочих місць, перебої з постачанням продовольства та зростання цін, а також проблеми з вакцинацією дітей.

“Економіки подібних країн вже мають справу зі скороченням виручки від експорту й переказу в ці країни грошових коштів, а також з відсутністю туристів”, — додав Марк Лоукок.

За інформацією AP, що згідно із заявами ООН, з 25 березня організація зібрала $1 млрд на допомогу 37 найбіднішим країнам світу для боротьби з COVID-19.

Як писали раніше Investory News, Всесвітній донорській онлайн-конференції у перший день вдалося зібрати €7,4 млрд ($8,02 млрд) для боротьби з пандемією коронавірусу. Також, ЄС виділить €1 млрд для розробки вакцини й методів лікування.

За результатом першого в історії віртуального саміту G20 (“Великої двадцятки”) вирішено вкласти в глобальну економіку понад $5 трлн для подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу.

В Україні, з 1 березня по 29 квітня 2020 р. бюджетні витрати на боротьбу з COVID-19 склали 1,8 млрд грн. Більша частина цих коштів витрачена з місцевих бюджетів — 1,35 млрд грн, а 455 млн грн — кошти держбюджету.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram