Новини
21 Жовтня 2021
585

Оновили рекорд: Вартість Bitcoin досягла $67 тисяч

Основним драйвером до зростання став запуск першого біткоїн-ETF

Вартість найпопулярнішої криптовалюти у середу, 20 жовтня, зросла до $66 815, як наслідок — біткоїн подорожчав більш ніж на 7% за день, подолавши минулі історичні максимуми. У четвер, 21 жовтня, на момент написання матеріалу курс трохи відкотився, і становить $64 430.

Як зазначає Yahoo Finance, основним драйвером такого різкого стрибка курсу став запуск першого біржового інвестфонду (ETF) на біткоїни ProShares Bitcoin Strategy ETF й очікування найближчого перетворення найбільшого у світі біткоїн-фонду Grayscale Bitcoin Trust в ETF.

Слідом за біткоїном зросли й курси інших криптовалют. Якщо вдень 20 жовтня Ethereum торгувався за ціною близько $3850 за монету, то вже вночі 21-го ціна становила $4320. Щоправда рекордів Ethereum так і не поставив, а трохи пізніше, як і біткоїн, відкотив курс — наразі ціна становить $4 290,38.

Як зазначає Ain.ua, ETF — це Exchange Traded Fund або “фонд, що торгується на біржі”. “У межах ETF керуючий збирає акції різних компаній або активи у вигляді криптовалюти, як у випадку з біткоїн-ETF, і на їх основі робить фонд”, — пояснює видання.

Акції самого фонду при цьому також починають торгуватися на біржі, і будь-яка людина може придбати їх, ставши за фактом співвласником усіх активів, в які інвестував фонд.

Згідно з інформацією MarketWatch, криптовалютні компанії й до цього (розпочинаючи ще з 2013 року) намагалися отримати схвалення Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) на створення біткоїн-ETF. “Але комісія щоразу відхиляла їх заявки, посилаючись на волатильність ринку криптовалюти. Цього разу регулятор все ж схвалив запуск фонду”, — йдеться у повідомленні.

Запуск першого біткоїн-ETF ProShares Bitcoin Strategy ETF, який наразі торгується на Нью-Йоркській фондовій біржі під тікером BITO, вже надав можливість інвесторам новим способом отримати доступ до BTC — через брокерські рахунки.

“А у сукупності з очікуванням найближчого перетворення найбільшого у світі біткоїн-фонду Grayscale Bitcoin Trust в ETF — це серйозно надихнуло курс криптовалюти”, — наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно експерти назвали криптовалюту, що перевершує біткоїн. Згідно з їхніми прогнозами, Ethereum через кілька років матиме більші темпи зростання, аніж “биток”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram