Новини
12 Грудня 2019
1 369

Онлайн-покупки: Українці придбали товарів через Інтернет на 76 мільярдів гривень

За рік середній чек зменшився на 7-10%

Товарообіг фізичних товарів та послуг, придбаних в Україні онлайн у січні-листопаді 2019 р., склав 76 млрд грн, що на 17% більше, ніж у 2018 р. Про це пише Економічна правда з посиланням на дослідження групи компаній EVO.

Доходи збільшилися й від супутніх сервісів таких, як доставка, реклама, просування та оплата через інтернет. На доставці товарів, придбаних онлайн, оператори заробили щонайменше 3,5 млрд грн. На онлайн-оплатах — близько 1,9 млрд грн.

EVO

За даними компанії, виручка від реклами товарів і послуг в соцмережах, на маркетплейсах та інтернет-ресурсах гравців ринку сягає 16 млрд грн, що на 37% більше, ніж у минулому році.

У середньому на маркетплейсах Prom.ua, Shafa.ua, Bigl.ua, Crafta.ua, Izi.ua покупці витрачають від 200 до 1000 грн за раз. При цьому за рік середній чек зменшився на 7-10%.

Водночас зросла вартість доставки, в середньому покупець сплачує за цю послугу 5-15% вартості товару. Через це темпи зростання ринку онлайн-торгівлі дещо знизилися у порівнянні з минулим роком.

EVO

Найчастіше у 2019 р. українці купували онлайн одяг та взуття, техніку та електроніку, товари повсякденного вжитку, косметику і парфумерію.

Водночас, найшвидше зростає попит на товари для дому, книжки, товари для хобі та для автомобілів.

У США 55% покупців відразу шукають товар на Amazon, 65% — на eBay, оминаючи Google. Аналогічна тенденція і в Україні: частка прямого трафіку на Prom — 27%, Rozetka — 35%, OLX — 49%, AliExpress — 67%, і з початку 2019 р. вона зросла в середньому на 8 відсоткових пунктів.

Нагадаємо, цього року продажі в Кіберпонеділок принесли рекордні $9,2 млрд для рітейлерів в США. Найбільшим попитом користувались іграшки з фільму “Frozen 2”, ляльки L.O.L та ігрова приставка Switch.

А от кількість замовлень українців на AliExpress за 10 місяців 2019 р. зросла на 70%. Це вивело Україну на друге місце за темпами зростання на маркетплейсі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram