Соцмережі
4 Березня 2019
758

Ольга Бєлькова: Газовий гендерний баланс

Нафтогазові компанії повинні залучати більше жінок

Нафтогазові компанії в усьому світі є такими, в яких найменше представлені жінки на всіх щаблях від початкових позицій і аж до керівних. Це проблема не тільки жінок, а і компаній, бо більш збалансовані компанії працюють краще.

Минулого тижня міжнародна рада EITI (Ініциатива Прозорості Видобувних Галузей) оновила стандарт звітування, включивши гендерний компонент – звітність про працюючих у секторі та заохочення до вироблення політик стимулюючих до залучення більшої кількості жінок до процесу управління природними ресурсами та сектору видобування. Це символічний початок.

Щодо недопредставленності жінок у нафтогазових компаніях (на основі звіту Бостон Консалтінг Груп. На початковому рівні є об’єктивні причини – бо менше жінок навчається у технологічних університетах. Разом із тим, на рівні керівників середньої ланки та вищого керівництва з’являються вже суб’єктивні фактори. Цікаво те, що жінки і чоловіки по-різному оціюють причини зменшення кількості жінок у вищих ланках: жінки вважають, що у них менше можливостей (інформації, корпоративного навчання та менторства) , а чоловіки – що кваліфікованих жінок менше, і що вони не є гнучкими:)

Роман Опімак, Андрій Коболєв – чи є в українських компаніях сектору Нафта/Газ якісь гендерні політики, які зафіксовано на рівні компанії для стимулювання диверсифікації персоналу?

Нафтогазові компанії в усьому світі є такими, в яких найменше представлені жінки на всіх щаблях від початкових позицій і…

Опубліковано Olga Bielkova Неділя, 3 березня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram