Соцмережі
15 Січня 2020
818

Олена Шуляк: ТОП-5 прийнятих Радою законопроектів

Збільшення розміру соціальних виплат, соціальний і правовий захист військовослужбовців та інше

Новий рік — нові ініціативи! Починаємо 2020-й дуже важливими рішеннями:

 Постанова №2726 про заяву Ради у зв’язку з трагічною загибеллю пасажирів літака рейсу PS752 авіакомпанії МАУ внаслідок його збиття.

Ми щиро співчуваємо родинам та близьким загиблим з приводу непоправної втрати. А також очікуємо на офіційні вибачення Ірану, визнання повної відповідальності та проведення прозорого, незалежного та всебічного розслідування обставин катастрофи.

 Про збільшення розміру соціальних виплат

Законопроектом №2494 ми передбачили збільшення розміру соцдопомоги. Так, на догляд за дітьми-сиротами опікуни будуть отримувати на 25% більше – 2,5 прожиткових мінімуми замість 2-х (близько 6 000 гривень). А на догляд за літніми людьми, яким виповнилося 80 років, виділятиметься 40% відсотків прожиткового мінімуму (близько 900 гривень). Так, остання сума невелика, але це хоча б якась підтримка, якої раніше не було.

 Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей

Законопроект № 2343 значно розширює параметри щорічної відпустки для військових, передбачає, що мінімальний розмір посадового окладу військовослужбовця не може бути меншим розміру двох прожиткових мінімумів, а також створює стимули, завдяки яким до лав ЗСУ будуть вступати найбільш професійні і мотивовані люди.

 Про зміни до бюджету щодо Фонду розвитку підприємництва

Завдяки законопроекту № 2589 ми створили «Фонд розвитку підприємництва» і передбачили на нього кошти в бюджеті-2020, які підуть на підтримку малих підприємців. Це допоможе їм модернізувати виробництва, чи навіть вийти на зовнішні ринки! Це конкретна підтримка людей, які хочуть і вміють працювати.

 Про програмну політику і територію поширення каналу іномовлення

Законопроект № 2521 передбачає, що Мультимедійна платформа іномовлення України зможе мовити в цифровому ефірі, аналоговому ефірі та в кабельних мережах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, Криму і Севастополя, у районах, що межують із цими тимчасово окупованими територіями, та в прикордонних районах України, що межують з Росією чи іншими країнами, з яких мовлять в ефірі російські телеканали і радіостанції (такими територіями, наприклад, є Білорусь і Молдова).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram