Соцмережі
12 Жовтня 2019
742

Олена Шуляк: Про шляхи покращення інвестклімату в Україні

Президент підписав законопроект про покращення інвестклімату в Україні 

Поданий мною Закон №1059 от-от вступить у дію, і в Україні почне відходити у небуття все застаріле та неефективне регулювання. Більше того, з 2021-го нарешті скасують недолугий та корупційний податок, який ще називають «податком на інвестиції» (по-народному — пайову участь).

Чому важливо було прийняти цей Закон?

Бо наша країна не використовує весь свій потенціал інвестиційної привабливості (відповідно, не отримує всіх потенційних прибутків). Тому ми впевнено пішли назустріч світу, подавши зовнішніми та внутрішніми інвесторами позитивні сигнали.

Зокрема, Законом №1059 ми:

– усунули купу юридичних прогалин;
– впровадили інноваційні інструменти в правове поле;
– з 2021-го запланували скасування пайового внеску (від якого вже давно відмовилися майже всі країни Європи). До речі, 2020-й буде перехідним періодом, під час якого пайова участь сплачуватиметься за ставками: для нежитлових будівель та споруд — 4%; для житлових будинків — 2%; для всіх промислових об’єктів — 0!

Всі ці зміни допоможуть Україні піднятися в рейтингу «Doing Business» за компонентом «Отримання дозволів на будівництво» (зараз ми на 71-й сходинці зі 190-ти). А за підрахунками експертів Світового банку, один пункт у цьому рейтингу дає можливість додатково залучити близько 600 млн дол. в економіку країни! Непогано, правда ж?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram