Соцмережі
19 Серпня 2022
847

Олена Мошенець: Волонтерство у цифрах

Організована міжнародна гуманітарна допомога бере початок у XIX столітті

•Велика Британія допомагала постраждалому населенню на континенті під час Наполеонівських воєн, а міжнародні кампанії допомагали населенню під час Великого Ірландського голоду 1840-х років.

•1854 року з початком Кримської війни Флоренс Найтінгейл та її команда з 38-и медсестер створили лікарню на 6 000 пацієнтів для усіх сторін, зокрема австрійських, італійських та французьких солдатів.

•Інший приклад появи міжнародної гуманітарної допомоги — під час голоду у Північному Китаї 1876—1879 років. Тоді було створено Шаньдунський комітет допомоги голодуючим за участю дипломатів, бізнесменів, протестантських і римо-католицьких місіонерів.

З початку повномасштабного вторгнення росії, Україна отримала 671 396 тонн гуманітарної допомоги, що було доставлено 113 349 вантажами (залізничним, морським та автомобільним транспортом).

Зокрема це понад 45 тисяч автомобілів з гуманітаркою.

Сума отриманої благодійної допомоги для України від громадян і корпорацій з різних куточків світу станом на середину квітня сягнула майже $924 млн.

Найбільше коштів надійшло від благодійників із:

•Великої Британії (47%),

•Нідерландів (майже 18%),

•Чехії (11%),

•США (майже 8%).

Гроші йдуть переважно на рахунки структур ООН та міжнародних гуманітарних організацій. А ті своєю чергою спрямовують на допомогу українським біженцям у різних країнах.

Українці не стоять осторонь: на спеціальному гуманітарному рахунку Міністерства соціальної політики України, відкритого в НБУ, зібрано вже майже 560 млн грн благодійної допомоги.

Десятки громадських, благодійних, гуманітарних організацій допомагають Україні й українцям, і всередині держави, і за кордоном.

Вдячні, що в цей скрутний для нашої держави час весь цивілізований світ об’єднався в допомозі, якої ми так потребуємо!

Ця підтримка безцінна! Завдяки їй ми наближаємо день Перемоги. І в ній буде внесок кожного, хто разом з Україною та українцями!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram