Новини
24 Жовтня 2019
784

Україна піднялася на сім пунктів у рейтингу Doing Business

Такий показник може стати “зеленим світлом” для іноземних інвесторів

Україна піднялася відразу на 7 пунктів в рейтингу Doing Business-2020 і посіла 64 місце серед 190 країн. Про це повідомляє прем’єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook.

На думку прем’єр-міністра, такий показник може служити позитивним сигналом для українських підприємців і стати “зеленим світлом” для іноземних інвесторів.

“І це лише початок! Ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому — закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції”, — зазначає він.

Цього року Україна поліпшила свої показники по 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

Найбільший прогрес стався за такими компонентам, як:

• захист міноритарних акціонерів — це +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів та компонентою;

• отримання дозволу на будівництво — це +10 пунктів шляхом усунення вимог до наймання незалежного проектанта та інженера технагляду та запровадивши подання повідомлень онлайн, а також зменшила вартість дозволів на будівництво в межах Києва.

Олексій Гончарук вважає, що такими темпами наша держава, шляхом успішних реформ стане магнітом для інвестицій вже найближчим часом.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про концесію” № 155-ІХ, яка забезпечить залучення інвестицій у соціальну, транспортну, енергетичну сфери, житлово-комунальну інфраструктуру, охорону здоров’я.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram