Соцмережі
12 Листопада 2019
753

Олексій Дорошенко: У жовтні продукти зросли в ціні на 0,6%

Лідером подорожчання виявилася гречка, яка додала 31,3%
За власним моніторингом Асоціації постачальників торговельних мереж за жовтень 2019 року продукти зросли в ціні на 0,6%.
У жовтні подорожчали всі найменування молочних продуктів. Лідером зростання є вершкове масло, яке додало 2,3%. На 1,4% зросло в ціні молоко, на 1,1% – кисломолочні сири і на 0,9% – сметана.
Також за жовтень стали дорожче всі види хлібу. Так вартість пшеничного зросла одразу на 1,7%, житнього – на 1,4%, а батона – на 1,3%.
У відділі бакалії беззаперечним лідером зростання є гречка, ціна на яку підскочила за останній місяць на 31,3%. Рис купуємо на 1,2% дорожче, соняшникову олію, макарони і манку – на 0,4%, а борошно – на 0,1%. Не змінилась вартість ячної крупи та пшонки, а цукор подешевшав на 0,7%.
За даними моніторингу цін Асоціації подешевшали на 7,8% яблука. Буряк подорожчав на 4,2%, цибуля – на 3,4%, морква – на 3,1%, картопля – на 1,1%, а капуста білокачанна на – 0,8%.
Лідером подорожчання в сегменті м’яса, ковбасних виробів та яєць є саме курячі яйця, які зросли в ціні на 4,2%. Морожена риба додала піввідсотка, яловичина – 0,4%, куряча тушка – 0,3%, філе курятини – 0,1%. Не змінились ціни на сало і варену ковбасу, а свинина подешевшала на 0,3%.
За деякий час ми порівняємо данні щодо споживчою інфляції за нашими власними даними та даними статистики, щоб мати можливість спрогнозувати інфляцію до кінця поточного року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram