Соцмережі
14 Березня 2022
658

Олексій Дорошенко: рф своє вже відспівала

Росія визнала, що $300 млрд золотовалютних резервів з $640 млрд, були арештовані через накладені санкції. Тому Москва заявила що сподівається на те, що Китай допоможе частково компенсувати ці втрати, у тому числі щодо державних резервів в юанях. Але одразу зі Сполучених Штатів пролунала заява із закликом до Піднебесної не робити цього під загрозою відповідних санкцій вже до Китаю. Тому дві країни, які мають дві найбільших економіки в світі, домовилися провести перемовини в Римі.

У той же час Міжнародний валютний фонд заявив що більше не вважає дефолт РФ неможливим.

“Ваш останній шанс скуштувати іноземне блаженство” — саме під такими рекламними заголовками продається їжа з MacDonald’s, який покидає російський ринок, за ціною в 10 разів вищу за звичайну. Також вчора російська прокуратура заявила про можливість арештів ТОП-менеджерів міжнародних компаній, що припиняють діяльність. Після чого ASUS заявила, що може розглянути можливість “евакуації працівників та бізнесу з Росії2. До компаній, що доєднались до накладених на Росію санкцій та припиняють бізнес додалася японська Ricoh.

А всього припинили доставку на Росію наступні компанії: Amazon, ASOS, eBay, Mr Porter, Net-a-Porter, Nike, Yoox, iHerb. Припинили роботу з банками, які підпали під санкції наступні платіжні системи: American Express, Apple Pay, MasterCard, SWIFT, Visa. Є проблема з оплатою Google Pay і Samsung Pay. Не працюють провідні світові поштово-логістичні компанії DHL, FedEx, Kuehne & Nagel, UPS. У Білорусі призупиняє діяльність спільне з Китаєм підприємство по зборці автомобілів Geely через проблеми з комплектуючими.

Вступають в силу нові санкції ЄС, які торкнулися імпорту заліза та сталі, предметів розкоші, заборону інвестицій у нафтову галузь, розширення переліку бізнесменів. У свою чергу Сполучені Штати заборонили до продажу 570 найменувань, із яких алкоголь, тютюнові вироби, косметика й парфумерія, предмети розкоші. При цьому країни продовжують готувати нові додаткові санкції.

За останнім соціологічним опитуванням, проведеним у березні, на 30% більше росіян будуть відкладати кошти на чорний день. А він вже прийшов.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram