Соцмережі
30 Вересня 2022
624

Олександр Роднянський: росіяни тепер — “колективний мєдвєдєв”

“Референдуми завершились. Підсумки очевидні. Ласкаво просимо додому, до росії!”, — написав колишній президент дмитро медведєв.

Здавалося б, що дивного в цій фразі? Черговий дурний і підлий вислів, вже звичний ідіотизм людини, яка ще недавно очолювала (!) росію.

Але я весь час думаю — в якій реальності живуть ці люди, які схвалили рішення, що занурили росію в болото катастрофи, що перетворили свою величезну країну на міжнародного ізгоя, а її громадян — на заляканих людей, що ховаються, в біженців, що рятуються від мобілізації, або навпаки — у розлючених негідників, які прагнуть крові.

Я навіть не говорю про найголовніше — трагедію України. Ніхто з цих людей не страждає на вбивство мирних українців. Вони “хрестять” у крові вбитих усіх росіян, які мовчки спостерігають за злочинною війною, яку веде їхня власна країна. Це штамп співучасті.

Ну, з путіним зрозуміло. Він, вибачте за банальність, двадцять із лишком років не розмовляв зі звичайними людьми “не під камеру”, він не користується смартфоном та інтернетом, читає лише довідки генералів спецслужб. Коротше — він далекий від реальності, заражений конспірологічними теоріями та грає у “геополітичного Чапаєва”. Класичний диктатор, яких було чимало в Латинській Америці (читайте “Осінь” патріарха Маркеса) або Африці (дивіться “Останній король Шотландії” Макдональда).

Зрозуміло і про медведєва. Людина, що колись голосно оголосила “свобода краще, ніж несвобода”, розлючено п’є і зображає із себе блазня, щоб не потрапити під чобіт силових розправ.

Але як живуть тисячі “господарів російського життя”? Керівників компаній та корпорацій, високопосадовців, успішних бізнесменів від держбюджету, тисячі добре освічених, дуже багатих, спортивних і, як правило, недурних людей, які звикли вибудовувати міжнародні життєві траєкторії для своїх сімей? Як вони внутрішньо миряться з тим, що відбувається?

Вони ж усі тепер — “колективний мєдвєдєв”.

Мене не залишає питання — вони погодяться потонути у цьому лайні? Вони так і мовчатимуть? До остаточної катастрофи?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram