Соцмережі
7 Серпня 2019
1 221

Олег Гетьман: Застарілість трудового кодексу

Що змінять запропоновані експертами зміни та нововведення

Багато питань останнім часом щодо застарілих норм архаїчного Трудового Кодексу.

Експерти підготували пропозиції щодо радикальних змін, які у цей час обговорюються представниками влади, бізнес асоціацій (в рамках Національної адвокасі кампанії бізнесу), предстаниками аналітичних центрів:

Пропонується встановити, що у сфері трудових відносин діє договірне трудове право, яке передбачає встановлення особливостей умов роботи на підприємстві шляхом перемовин та встановлення домовленостей між працівником і роботодавцем, що мають пріоритет над нормами Трудового кодексу. Виключення складає соціальні гарантії, що встановлені Конституцією та міжнародними договорами, що ратифіковані Україною.

Також пропонується визначити чіткі ознаки відсутності належним чином оформлених трудових відносин, а також відмінити обов’язкове ведення трудових книжок. В частині штрафних санкцій за неповідомлення роботодавцем про найманого працівника – введення законодавчої норми, щодо їх не застосування, якщо інформація про працівника була відображена у відповідних податкових звітах, а податки на заробітну плату сплачені у повному обсязі. Також суттєво знизити розміри штрафів за порушення з оформлення трудових відносин – до розмірів аналогічних штрафам за порушення у сфері додержання законодавства про працю.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram