Соцмережі
14 Березня 2022
650

Олег Гетьман: Нові джерела надходження газу до ЄС

Добрі новини з світового ринку газу.

Хижаки відчули жертву та намагаються відірвати шматки побільше…
______
Азейбарджан:
Азербайджан збільшить постачання газу до Європи через Туреччину — про це повідомив міністр енергетики республіки Пярвіз Шахбазов.

“Постачання природного газу до Європи збільшиться. Південний газовий коридор має невикористовуваний потенціал. Разом із Туреччиною ми можемо постачати великі обсяги газу до Європи. Ми перебуваємо в контакті з ЄС та нашою братньою Туреччиною з цього питання”.

Шахбазов повідомив, що Азербайджан має в своєму розпорядженні запаси природного газу, яких буде достатньо для внутрішнього споживання та поставок до Європи на 100 років.

“Ми маємо 2,6 трлн м. куб підтверджених запасів газу. Ми можемо постачати природний газ собі, нашим партнерам та Європі протягом 100 років”, — сказав він.
______
Данія:

У Данії після перерви у дев’ять місяців знову розпочали будівництво газопроводу Baltic Pipe, який має з’єднати газові родовища в Норвегії та Польщу. Трубопровід позбавить Польшу залежності від російського газу через пів року. Будівництво зупинили у травні 2021 року через екологічні проблеми. Тепер данський мережевий оператор Energinet отримав екологічний дозвіл.
______
Туреччина:

Міністр енергетики Туреччини Фатіх Донмез в інтерв’ю CNN заявив, що незабаром вирушить до Ізраїлю для переговорів про можливе прокладання газопроводу від ізраїльських берегів до Туреччини. Він зазначив, що для цього потрібно прокласти дном Середземного моря газопровід довжиною всього 500-600 км. Йдеться про проект Східно-Середземноморського газопроводу EastMed з Ізраїлю до Греції та Італії завдовжки 1900 км.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram