Новини
3 Лютого 2021
689

ОККО минулого місяця придбала Херсонську нафтоперевалку

Обсяг інвестицій в модернізацію комплексу сягне $3 мільйонів

У січні 2021 року група ОККО придбала Херсонський нафтоперевалочний комплекс, що допоможе компанії створити потужну логістичну базу для більш ефективного та мобільного забезпечення паливом автозаправних комплексів мережі на півдні та сході України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Додається, що таким чином ОККО робить серйозний крок у диверсифікації джерел постачання палива. “Отримавши власні портові потужності, ми отримуємо й прямий доступ до середземноморського ринку нафтопродуктів. І при сприятливій кон’юнктурі можемо нарощувати обсяги імпорту в Україну палива з Греції, Болгарії, Туреччини, Туркменістану та інших країн. Йдеться про 150-200 тис. тонн на рік”, — зазначив віцепрезидент ОККО Юрій Кучабський.

І додав, що за попередніми оцінками фахівців, обсяг інвестицій в модернізацію комплексу може скласти до $3 млн.

Херсонський нафтоперевалочний комплекс складається з нафтогавані, де проводиться розвантаження танкерів і зберігання нафтопродуктів, а також нафтобази, яка має доступ до залізничної інфраструктури. Об’єкти з’єднані нафтопродуктопроводом.

За оцінками компанії, у першу чергу, необхідно провести капітальний ремонт резервуарів із заміною запірної та дихальної арматури; встановити протипожежне обладнання, газовирівнюючу систему; замінити автоналивний пункт на сучасне автоматизоване обладнання.

“Модернізація дозволить зробити функціонування нафтоперевалочного комплексу безпечним і ефективним, увідповіднити його до міжнародних стандартів”, — йдеться у повідомлення.

Крім того, частину коштів, які було надано Європейським банком реконструкції та розвитку й Міжнародною фінансовою корпорацією (влітку 2020 року для ОККО було відкрито дві кредитні лінії по $35), компанія планує направити на реконструкцію нафтоперевалки у Херсоні.

Реалізація проєкту також сприятиме створенню нових робочих місць у регіоні та збільшенню податкових надходжень до місцевого бюджету.

Раніше Investory News писали, що холдинг ОККО Group планує у 2021 році розпочати будівництво гірськолижного курорту на території Славської об’єднаної територіальної громади (Львівська обл.). Сума інвестицій складе $500 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram