Новини
1 Липня 2020
1 017

Офіційно підтвердили: Alphabet придбала канадського виробника “розумних” окулярів North

Фінансові деталі угоди наразі не розкриваються

Материнська компанія Google – Alphabet підтвердила купівлю канадського виробника “розумних” окулярів North, але фінансові умови угоди не розкрила, про це йдеться у повідомленні компанії.

Раніше зазначалося, що загальна сума угоди складатиме $180 млн. Наразі відомо, що команда North приєднається до Google, але залишиться в районі Кітченер-Ватерлоо в Онтаріо.

Головний продукт North – окуляри доповненої реальності Focals, на лінзах яких зображається інформація зі смартфона: дата й час, погода, повідомлення, пошта, Slack і так далі.

Як зазначає TechCrunch, користувачі можуть керувати дисплеями з допомогою кільця з джойстиком і відповідати на листи за допомогою “розумних” відповідей або голосом (його перетворює в текст вбудований голосовий помічник Alexa).

Компанія презентувала окуляри на виставці техніки CES у січні 2019 року, у магазині їх можна було придбати за ціною від $1 тисячі. У лютому North знизила мінімальну ціну до $599.  Продажі перших пристроїв були “мізерними”: не більше ніж 1 тис. окулярів у Канаді й США, повідомляє The Globe and Mail з посиланням на джерело, що близьке до відділу продажів компанії.

Як зазначає 9to5Google, у грудні 2019 року North припинила продажу Focals і зайнялася розробкою окулярів нового покоління. “Однак перші пристрої не принесли їй виторгу,  компанія змушена була скорочувати витрати й стала шукати покупця”, – стверджує видання.

Наразі ж North припинить підтримку першого покоління своїх окулярів доповненої реальності Focals і скасує всі плани щодо постачань Focals 2.0 – компанія готувалася випустити пристрої останні кілька місяців.

До речі, сама Google у 2012 році презентувала “розумні” окуляри Glass з камерою, процесором і мікродисплеєм за $1,5 тис. А на початку 2015-го Google тимчасово зупинила роботу над проєктом і продажами споживачам (за винятком корпоративних).

Тоді розробники додатків для Google Glass заявляли, що втратили інтерес до пристроїв через низький попит на них. У травні 2019 року компанія анонсувала продаж “розумних” окулярів для бізнесу Glass Enterprise Edition 2 за $999.

Тим часом наприкінці квітня американський стартап Mojo Vision, який займається розробкою “розумних” лінз, залучив $51 млн від New Enterprise Associates.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram