Новини
15 Січня 2021
1 046

Офіційно: Nestle продаватиме каву Starbucks в Україні

Вітчизняний ринок — найбільший, де світовий гігант запускається без мережі кав’ярень

Компанія Nestle стала офіційним дистриб’ютором кави Starbucks в Україні, про це повідомив на пресконференції гендиректор Nestle в Україні Алессандро Дзанеллі, пише Liga.net.

“Ми близько двох років тому уклали договір про постійне використання прав на продаж кави Stаrbucks. Право використання бренду Starbucks буде у Nestle, так написано у договорі від 18 травня 2018 року. Також ми партнери Starbucks у розробці нових сортів кави”, — зазначив він.

І додав, що продаж чотирьох видів кави Starbucks розпочався у січні.

У проєкт співпраці з боку Nestle інвестовано декілька мільйонів доларів, але точної суми Дзанеллі не назвав. За словами гендиректора Nestle, плануються вкладення протягом трьох років.

“Україна — найбільший ринок, де кавовий гігант запускається без мережі кав’ярень, — підкреслив Алессандро Дзанеллі. — Подібна практика вже запроваджена в країнах Балтії, у планах — Молдова та Білорусь”.

При цьому співпраця між компаніями у частині запуску кав’ярень договором не передбачена. Але Nestle планує вводити каву Starbucks не тільки у рітейл, а й у сегмент HoReCa за допомогою партнерства із закладами.

За словами Дзанеллі, виробництво кави для Європи зосереджено в основному в Португалії. Про частку ринку та обсяги продажів Nestle прогнозів не дає.

До речі, у портфелі Nestle вже є розчинна кава — Nescafe. У цьому сегменті компанія займає 40% ринку. Конкурувати у сегменті меленої кави компанія планує з преміальними брендами.

Раніше Investory News писали, що продажі Nestle зросли у першому кварталі 2020 року завдяки попиту на корм для тварин і каву.

Тим часом зарплати керівників Starbucks залежатимуть від етнічного різноманіття штату компанії — до 2025 року частка меншин на корпоративному рівні повинна бути не нижчою за 30%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram