Новини
13 Грудня 2019
937

Одна з портфельних компаній інвестфонду Віталія Хомутинніка стала “єдинорогом”

В результаті чергового раунду фінансування Wefox Group отримала оцінку в $1,65 мільярда

Берлінський іншуртех-стартап Wefox Group залучив $110 млн в результаті чергового раунду фінансування, а інвесторами виступили Merian Chrysalis, Samsung Catalyst Fund, Mundi Ventures та дієві інвестори. Кошти підуть на глобальне розширення компанії, повідомляє Business Insider.

Завдяки цьому раунду Wefox Group став Фінтех-єдинорогом, вартість якого $1,65 млрд.

Згідно з інформацією Crunchbase, інвестором на більш ранніх стадіях інвестування був Cascade Investment Fund, заснований Віталієм Хомутинніком.

З моменту заснування у 2015 р. Wefox Group збільшила обсяг продажів до більш ніж $100 млн. Сьогодні в компанії працюють понад 400 співробітників, які обслуговують пів мільйона клієнтів в 6 країнах, зокрема в Німеччині, Австрії та Іспанії.

Wefox Group сьогодні є лідером серед європейських іншуртех-компаній і представлена ​​двома бізнесами: онлайн-платформою для страхових брокерів і ONE — digital страхова компанія в Європі.

У Wefox 2,3 тис. брокерів керують понад 500 тис. клієнтами за допомогою платформи wefox. ONE була запущена тільки у 2018 р. у неї вже є 270 тис. контрактів страхування. Компанія в цьому році збільшила свій річний дохід (ARR) більш ніж у 15 разів до $30 млн.

Як раніше писали Investory News, Віталій Хомутиннік зайнявся інвестиціями в високотехнологічні та швидкозростаючі компанії. З цією метою Хомутиннік створив окремий напрямок Cascade Ventures.

Нагадаємо, компанія Віталія Хомутинніка Cascade Investment Fund в ході IPO придбала акції Beyond Meat, капіталізація якого складає на сьогодні $8,68 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram