Новини
20 Травня 2020
1 144

Оцінка компанії-власника TikTok перевищила $100 мільярдів

В рамках деяких угод компанія взагалі була оцінена в $140 мільярдів

Оцінка китайської компанії ByteDance, що володіє соціальною мережею TikTok, зросла як мінімум на третину і перевищила $100 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела знайомих з ситуацією.

До цього найдорожчий стартап у світі оцінювався в $75 млрд — така оцінка була встановлена ​​інвесторами в ході великого раунду два роки тому.

За словами співрозмовників, останнім часом пройшло кілька угод з продажу часток в ByteDance. В рамках деяких із цих угод ByteDance був оцінений у $140 млрд. Угоди являють собою приватні транзакції та можуть не повною мірою зображати ширшу картину очікувань інвесторів, зазначає Bloomberg.

В останні роки ByteDance перетворилася в потужну силу, підкреслює агенція. Частково цьому сприяє успіх соцмережі TikTok, але в число додатків компанії також входять Douyin (китайський близнюк TikTok) і новинний сервіс Toutiao.

У жовтні минулого року джерела Bloomberg розповідали, що ByteDance знаходиться на дуже ранній стадії вивчення питання про можливе розміщення акцій за кордоном. Перш ніж розглядати ідею первинного розміщення в США або Гонконгу, компанія фокусується на збільшенні штату і зміцненні міжнародної діяльності.

Нова оцінка підіймає ByteDance на рівень таких гігантів, як фінансовий конгломерат HSBCH і виробник чіпів IBM. У Китаї компанія тепер опинилася “обличчям до обличчя” з інтернет-гігантами Tencent і Alibaba.

ByteDance відмовилася надати Bloomberg коментар.

Як писали раніше Investory News, вартість мережі коворкінгів WeWork впала до $2,9 млрд на фоні пандемії коронавірусу і безперервних проблем у компанії. Оцінка компанії, яка ще рік тому вважалася найдорожчим стартапом у США, зменшилась у 16 разів.

Нагадаємо, куратор сервісів потокового відео компанії Walt Disney Кевін Майер залишає компанію, де працював з 1995 р., щоб з 1 червня стати головним операційним директором китайської ByteDance й очолити її соціальну мережу для обміну короткими відео TikTok.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram