Новини
11 Жовтня 2019
843

Очікують на зміни: Державна “Укрпошта” може стати квазібанком

Компанія планує отримати обмежену банківську ліцензію

Державна Укрпошта може стати квазібанком. Про це написав Владислав Криклій, міністр інфраструктури України в коментарях до посту гендиректора “Укрпошти” Ігоря Смілянського.

“А ще зробимо вас квазібанком”, – зазначив міністр. На що Ігор Смілянський відповів: “Це ж таємниця”. І додав, як тільки буде конкретна дата, вони одразу про це оголосять.

Як пише Інтерфакс-Україна, за словами гендиректора, робота над дозволом працювати “Укрпошті” з коштами населення у рамках обмеженої банківської ліцензії знаходиться “в процесі”.

Наразі держкомпанія виступає за надання їй права працювати із засобами населення в рамках обмеженої банківської ліцензії, зокрема, відкриваючи їм рахунки.

“Однак Нацбанк висловлюється проти, посилаючись на наявність на ринку чотирьох великих держбанків, сумарна частка яких після приватизації ПриватБанку перевищила 50% ринку”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Міністерство фінансів України в рамках оновленої стратегії відзначило, що має намір відхиляти будь-які ініціативи, які можуть привести до зростання частки держави в банківському секторі.

Раніше Investory News писали, що у I кв поточного року за здачу приміщень в оренду “Укрпошта” отримала 13,1 млн грн, що вдвічі перевищило розмір доходів від оренди за аналогічний період 2018 року.

А ще, Укрпошта має намір продати будівлю Головпоштамту, про що у травні цього року заявив глава компанії Ігор Смілянський.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram