Новини
27 Травня 2022
506

Очікується, що безмитний режим торгівлі України з Британією запрацює вже у червні

Це стало відомо за результатами зустрічі з держсекретарем з питань міжнародної торгівлі Великої Британії Енн-Марі Тревельян

У Міністерстві економіки розраховують, що нульова митна ставка на експорт українських товарів до Великої Британії почне діяти вже на початку червня, у Фейсбуці повідомила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

“Це дозволить українським експортерам збільшити обсяг вивозу продукції. В першу чергу йдеться про такі товари, як борошно, зерно, молочна продукція, м’ясо птиці та напівфабрикати, мед, кукурудзу, цукор. Внаслідок цього залучимо до країни додаткові обсяги валютної виручки, що позитивно вплине на макрофінансову стабільність у державі”, — зазначила вона.

Свириденко уточнила, що станом на 2021 рік прямі інвестиції Великої Британії в Україну сягнули $3 млрд. З них значна частина надійшла саме до промисловості.

“Сподіваємося на подальшу співпрацю в стратегічно важливих для України галузях промисловості та сільського господарства. Нам потрібні британські інвестиції для оновлення та перебудови економіки на нових засадах із застосуванням сучасних технологій”, — підкреслила міністр.

Нагадаємо, що Голова МЗС Британії Ліз Трасс вважає, що на російську агресію потрібно відповідати лише силою, а посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер занепокоєний, що кількість “Буч” може зрости.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram