Новини
2 Серпня 2019
869

Оце так фокус: Джефф Безос продав акції Amazon за $1,9 млрд

Мільярдер розпродав понад 900 тис. акцій компанії трьома етапами 29-31 липня за ціною близько $1,9 тис. за штуку

Фото: Alex Wong/Getty Images

Глава Amazon Джефф Безос продав пакет акцій цього найбільшого у світі онлайн-ритейлера на суму понад $1,899 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на документи, подані бізнесменом в Комісію з цінних паперів і бірж (SEC) США.

Згідно з документом, Безос розпродав понад 900 тис. акцій Amazon трьома етапами 29-31 липня 2019 р. за ціною близько $1,9 тис. за штуку.

У жовтні 2018 р. він отримав $33 млн від продажу цінних паперів своєї компанії. На руках підприємця залишається пакет в розмірі 58,143 млн акцій Amazon.

Ще у 2017 р. Безос заявив ЗМІ про плани продавати щороку акції компанії на близько $1 млрд для додаткового фінансування іншого підприємства – Blue Origin.

Як відомо, Blue Origin – одна з приватних американських компаній, яка планує здійснювати регулярні туристичні польоти в космос. Такі ж плани є у Virgin Galactic і SpaceX. На закритому заході в DC Convention Center у Вашингтоні (США) мільярдер презентував макет посадкового модуля Blue Moon, що буде використовуватися для доставки наукових вантажів, а також людей на поверхні супутника Землі.

Amazon.com веде попередні переговори з Reliance Retail, що належить Reliance Industries Ltd, про покупку до 26% акцій найбільшого роздрібного ритейлера Індії.

Нагадаємо, Amazon ввела нові стандарти пакування для продавців і штрафуватиме за їх порушення. Ще восени 2018 р. компанія розробила нові вимоги, згідно з якими продавці повинні до 1 серпня 2019 р. змінити своє пакування так, щоб воно було більш компактними та легше відкривалося. У випадку порушень їм доведеться платити комісію $1,99 за кожен товар.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram