Новини
26 Червня 2020
848

Occidental Petroleum спише до $9 мільярдів активів через низькі ціни на нафту

Серйозні фінансові труднощі виникли у компанії ще до початку коронакризи

Occidental Petroleum – найбільша у США компанія з рівня видобутку нафти на суші та найбільший сланцевий нафтовидобувач у Пермському басейні, заявила, що готується списати до $9 млрд своїх активів у другому кварталі цього року, про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що компанія готується до багатомільярдних списань через падіння цін на нафту, що спровоковане пандемією коронавірусу та ціновою війною між Саудівською Аравією й Росією навесні поточного року.

Як зазначає Комерсант, компанія пережила серйозні фінансові труднощі ще до початку кризи. Минулого року Occidental виграла боротьбу у Chevron за іншу американську нафтовидобувну компанію – Anadarko.

“Саме завдяки цій угоді на $55 млрд Occidental і стала найбільшим видобувачем сланцевої нафти в Пермському басейні. Однак для її завершення компанії довелося брати кредити на $40 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Як результат – до кінця I кварталу 2020 року чистий борг компанії досягав вже $36 млрд. “При цьому зниження нафтових котирувань тільки погіршило ситуацію, через що Occidental вже двічі у поточному році оголошувала про скорочення дивідендів – вдруге вже до $0,01 на акцію”, – зазначає видання.

І додає, що раніше консалтингова компанія Deloitte випустила доповідь, згідно з якою сланцеві нафтовидобувачі США у II кварталі поточного року будуть змушені списати активи на суму до $300 млрд.

Раніше Investory News писали, що протягом кінця травня й початку квітня найбільші нафтові компанії світу збільшили свої борги на $32 млрд. Серед них – ExxonMobil, BP, Royal Dutch Shell, Total і Equinor. Компанії скорочують витрати капіталу, відкладаючи або відмовляючись від зворотного викупу акцій, знижуючи витрати й переносячи проєкти на більш пізні терміни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram