Новини
27 Травня 2020
1 122

Обвалився найбільший європейський ринок праці

Протягом цього року число безробітних може зрости приблизно до трьох мільйонів осіб

У Німеччині всупереч субсидуванню державою заробітної плати кількість безробітних у квітні збільшилася на 373 тис. осіб, повідомляє Bloomberg.

Два місяці тому міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер пообіцяв зробити все, щоб люди не втратили роботу. Після цього рівень безробіття на найбільшому ринку праці Європи зріс більше, ніж за всю фінансову кризу 2008-2009 рр.

Видання зазначає, що тимчасові відпустки можуть лише відстрочити втрату роботи для багатьох людей, але не запобігти обвалу. У зв’язку з тим, що економіка буде зазнавати труднощів протягом довгого часу, багато компаній як і раніше схильні до ризику.

Економіст Мартін Мюллер, який спеціалізується на німецькому ринку праці в банку KfW, зазначає, що якщо карантин триватиме надто довго, багато людей, які працюють за тимчасовими контрактами, можуть стати безробітними.

Дослідження, проведене фірмою Crif Buergel, показало, що в цьому році 29 тис. німецьких компаній збанкрутують. Майже кожна п’ята фірма, опитана інститутом Ifo, вирішила скоротити чисельність персоналу у квітні.

Експерти вважають, що протягом 2020 р. число безробітних зросте приблизно до трьох мільйонів осіб (плюс 800 тис. до показника минулого року). Детлеф Шиле, глава федерального агентства з праці, упевнений, що ринок праці відновиться в середньостроковій перспективі, і ми повернемося до докризового рівня зайнятості.

В середині травня стало відомо, що економіка Німеччини пережила рекордний спад з часів світової фінансової кризи 2008-2009 рр. У першому кварталі ВВП скоротився на 2,2% у порівнянні з останніми трьома місяцями 2019 р.

Як відомо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запропонували створити фонд для відновлення країн Євросоюзу після пандемії коронавірусу. Початковий капітал фонду становить €500 млрд.

Investory News раніше писали, як пандемія змінила погляди німців на життя.  Інститут соціологічних досліджень Kantar Public у квітні провів опитування на замовлення Фонду Кербера (Körber-Stiftung).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram