Новини
12 Березня 2020
868

Обсяг венчурних інвестицій в криптоіндустрію знизився на 40%

З початку року проєкти залучили $275 мільйонів, це не враховуючи угоди, що менші ніж $1 мільйон

Загальна сума венчурних інвестицій в криптоіндустрію  з початку 2020 року знизилася приблизно на 40%, у порівнянні з аналогічним періодом за минулий рік, повідомляє The Block, посилаючись на Pitchbook.

“Якщо не враховувати угоди менші ніж $1 млн, то з початку цього року проєкти залучили $275 млн. У першому кварталі 2019 року цей показник склав $449 млн”, – йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків компанії, попри те, що до кінця кварталу залишилося ще два тижні, протягом цього часу через коронавірус у галузі навряд чи будуть зроблені будь-які гучні заяви.

Видання зазначає, що інвестори віддавали перевагу криптовалютним гаманцям, кастодіальним і лендінговим сервісам.

Найбільші угоди I кв 2020 року

Додається, що все більше компаній розглядають можливість виходу на IPO протягом найближчих 12 місяців.

Серед них найбільша американська криптовалютна компанія Coinbase, платформа “соціального” трейдингу eToro, китайський майнінговий гігант Bitmain, найбільший провайдер гаманців Blockchain, фінтех-компанія Ripple, аналітичний сервіс CipherTrace та інші.

Нагадаємо, американська криптовалютна біржа Coinbase з моменту свого запуску у 2012 році заробила близько $2 млрд на торгових комісіях. При цьому операційний прибуток компанії за цей час перевищив обсяг залученого нею венчурного капіталу.

До речі, у китаї наприкінці листопада минулого року оголосили, що запустять інвестиційний блокчейн-фонд з капіталом $1 млрд. Фонд відкриють фінтех-компанія HDFH, венчурна фірма Zhongguancun Private Equity&Venture Capital Association (ZVCA) і Yillion Bank.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram