Новини
1 Вересня 2020
733

Обігнати Цукерберга: Ілон Маск став третім у списку найбагатших людей світу

Статки засновника Tesla і SpaceX перевищили $115 мільярдів

Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск вийшов на третє місце у списку найбільш забезпечених людей світу за версією Bloomberg, випередивши засновника компанії Facebook Марка Цукерберга.

Так, статки засновника компаній Tesla і SpaceX перевищили $115 млрд. Загалом з початку року вони зросли на $87,8 млрд. Це відбулося багато в чому завдяки зростанню акцій Tesla на 500%.

Як зазначає Bloomberg, Tesla була одним із найбільших бенефіціарів буму роздрібних інвестицій під час пандемії. Акції компанії користуються великою популярністю серед інвесторів-любителів.

Ринкова капіталізація Tesla у $464 млрд перевищує капіталізацію ритейлера Walmart Inc. – найбільшої компанії у США за виторгом.

Наразі лідером рейтингу найбагатших людей світу за даними Bloomberg є Джефф Безос, засновник компанії Amazon зі статками у $202 млрд, на другому місці – Білл Гейтс (Microsoft) – $125 млрд. Далі Ілон Маск (Tesla і SpaceX) – $115 млрд, Марк Цукерберг (Facebook) – $111 млрд, Бернар Арно (Louis Vuitton Mot Hennessy) – $85,7 млрд.

Нагадаємо, наприкінці липня Ілон Маск вперше потрапив до п’ятірки найбагатших людей світу зі статком понад $74 мільярдів.

За декілька днів Tesla повідомила, що капіталізація компанії протягом шести місяців перевищувала $150 млрд, попри нещодавнє падіння акцій в ціні. На той час вартість акцій становить $350,02 за штуку,  у результаті Ілон Маск повинен отримати 1,69 млн опціонів на акції, прибуток від продажу яких складе $2,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram