Новини
13 Квітня 2021
853

ОАЕ зацікавлені в інвестуванні в українські компанії зі списку на приватизацію

Про це говорили під час зустрічі обох сторін щодо подальшого співробітництва України та ОАЕ

Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) розглядають для інвестицій українські компанії, які знаходяться в списку на приватизацію. Про це йшла мова на зустрічі української делегації з міністром з питань продовольчої безпеки ОАЕ Маріам аль-Мухейрі, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

“Під час зустрічі сторони обговорили поточні проєкти, а також домовилися про приїзд міністра в Україну в червні-липні поточного року. Також проговорили прогрес за досягнутими раніше домовленостями щодо прямих інвестицій, які можуть бути цікаві для суверенних фондів ОАЕ в Україні. Зокрема Суверенний фонд Мубадала наразі розглядає для подальших інвестицій українські компанії, які знаходяться в списку на приватизацію”, — йдеться у повідомленні.

Українська інфраструктура, ПЕК, альтернативна енергетика, важка промисловість, банківський сектор, технології, сільське господарство і харчові продукти — це ті сфери, які сьогодні цікавлять суверенні фонди, фонди прямих інвестицій (private equity funds) і венчурні фонди ОАЕ з метою інвестування.

Також обговорювалися можливості інвестицій у розвиток підконтрольних Уряду України територій Донецької та Луганської областей.

Зустріч відбулася в межах візиту офіційної делегації України в ОАЕ за участю віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, заступника керівника Офісу Президента Ігоря Жовкви та заступника міністра охорони здоров’я — головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Як писали раніше Investory News, під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від $3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram