Новини
25 Вересня 2020
957

Нью-Йоркський театр Метрополітен-опера скасував сезон 2020-2021

Керівництво прийняло таке рішення через пандемію, всупереч отриманим збиткам у $150 мільйонів

Фото: Seth Hoffman

Метрополітен-опера скасувала виступи до вересня наступного року і на невизначений термін припинив живі виступи, що стало останнім ударом по колись бурхливому культурному житті Нью-Йорка, яке постраждало через коронавірус, пише Forbes.

“З точки зору Метрополітену було б небезпечно відновлювати заходи до тих пір, поки вакцина не набуде широкого застосування, колективний імунітет не буде сформований, а носіння масок і соціальне дистанціювання не перестануть бути обов’язковими медичними вимогами”, — йдеться в заяві організації.

На початку 2020 р. — коли практично весь Нью-Йорк виявився на карантині — для того, щоб уповільнити поширення коронавірусу, були відправлені у примусову неоплачувану відпустку хор і оркестр опери.

Генеральний менеджер Пітер Гелб повідомив Wall Street Journal, що рано чи пізно, коли Метрополітен-опера знову зустріне публіку, вона прийме нові запобіжні заходи, зокрема перенесення виступів на більш ранній час увечері та скорочення тривалості опер, яка до пандемії могла перевищувати три години.

Метрополітен виступив з цим оголошенням після того, як Бродвейська ліга, яка представляє театральний район Нью-Йорка, в червні повідомила про те, що її сцени залишаться зануреними в темряву аж до січня 2021 р.

Знакові опери Метрополітену обходяться надзвичайно дорого з точки зору постановки та залучають більше зрілу аудиторію: спектакль з дотриманням соціальної дистанції, розроблений для вразливого населення похилого віку, був би збитковим.

На фото: сцена з опери Shut Up In My Bones

Метрополітен поділився і гарною новиною: йде повним ходом робота з підготовки до наступного сезону, який розпочнеться у вересні 2021 р. і в якому відбудеться прем’єра Shut Up In My Bones Теренса Бланшара, першого темношкірого композитора в історії легендарного театру.

$150 млн Метрополітен втратив з того часу, як закрився у березні, повідомляє New York Times.

Гелб розповів, що планує попросити профспілки артистів погодитися на заходи зі скорочення витрат, щоб продовжувати їм платити, поки театр простоює.

На цьому тижні стало відомо про мирову угоду на $3,5 млн з композитором Джеймсом Левіним, який багато років пропрацював в театрі та був звільнений у 2018 р. через звинувачення в домаганнях. Але, на думку New York Times, це мирова угода може ускладнити переговори з профспілками.

“У звичайний час профспілки завжди відчайдушно борються за своїх робітників, і це правильно. Але зараз ми переживаємо пандемію. Її наслідки будуть відчуватися протягом ще декількох років”, — зазначив Гелб.

У своєму відеозверненні Гелб каже, що примарний світ Метрополітену продовжить горіти до повернення глядачів. Згідно з театральним повір’ям, примарне світло — це єдина електрична лампочка, яка продовжує світити, коли театр занурений у темряву, і потрібна, щоб відганяти духів або привидів. Це ще й міра безпеки, щоб ніхто випадково не впав зі сцени.

Як писали раніше Investory News, мюзикл “Гамільтон” став однією з найуспішніших бродвейських постановок. Всупере пандемії касові збори, продаж сувенірів та угода зі стрімінговим сервісом Disney+ принесли проекту $1 млрд, а його автор потрапив до рейтингу найбільш високооплачуваних зірок світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram