Новини
13 Листопада 2020
897

Нью-йоркський стартап з графічних обчислень Hivecell залучив інвестиції від ICU Ventures

75% всього штату Hivecell, а це 35 осіб, складають українці

Нью-йоркська платформа (platform-as-a-service) Hivecell, яка займається передовими розробками у сфері граничних обчислень (edge ​​computing), залучила інвестиції від ICU Ventures, повідомляє AIN.UA.

Наразі сума угоди не розголошується, але представники ICU Ventures повідомили, що зазвичай суми ICU у кожен стартап варіюються від $200 тисяч до $1 млн.

Як зазначили в ICU Ventures, інвестиція у Hivecell відповідає стратегії фонду, який переважно інвестує у технологічні компанії, пов’язані з Україною або країнами Центрально-Східної Європи.

Тим паче, що розробкою в Hivecell займається українська команда програмістів зі Львова. “75% (35 осіб) всього штату Hivecell складають українці”, – уточнили в компанії.

За словами директора ICU Ventures Романа Нікітова, стартапи з українським корінням, або створені силами високоякісних українських розробників, не перестають дивувати своєю креативністю та бізнес-орієнтованим підходом.

“Їх успіх є найкращим промо для України як провідного IT-хаба у світі. Ми раді допомагати компаніям на цьому шляху”, – наголосив він.

Hivecell поєднує у собі програмне забезпечення та серверне обладнання для ефективного проведення граничних обчислень. “У порівнянні з іншими edge-рішеннями, Hivecell не вимагає окремої технічної команди або спеціальних полиць для установки серверів”, – йдеться у повідомленні.

На відміну від хмарних обчислень (cloud computing), граничні технології (edge ​​technologies) дозволяють проводити високорівневу обробку даних швидше й надійніше безпосередньо в точці їх збору.

Такий підхід особливо ефективний для бізнесів з численними локаціями (нафтові свердловини, сонячні ферми, заводи, ресторани, готельні мережі й т.д.), оскільки дані обробляються на місці й не вимагають витрат часу та ресурсів на їх доставку та обробку у централізованих хмарних серверах.

Як розповів співзасновник і CEO Hivecell Джеффрі Рікер, наразі все більше організацій прагнуть реалізувати весь потенціал IoT і AI розробок і переходять від традиційних хмарних обчислень до граничних обчислень якомога ближче до джерела даних.

“Наш продукт дозволяє клієнтам нескінченно масштабувати потужності, витрачаючи менше ресурсів”, – зазначив він.

Нагадаємо, на початку року ICU Ventures інвестував в український стартап Respeecher, який займається створенням цифрових моделей людських голосів.

Про інвестиції 2020 року, попри пандемію, можна прочитати в матеріалі Investory News “Інвестиції 2020: Які українські стартапи отримали фінансування у понад $1 мільйон”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram