Новини
28 Вересня 2020
712

NYT: Дональд Трамп протягом 10 років не сплачував податок з прибутку

Сам президент США назвав публікацію брехнею

Президент США Дональд Трамп протягом десяти років не платив федеральний податок з прибутку, повідомляє газета The New York Times (NYT) з посиланням на податкові декларації.

Видання зазначає, що отримало інформацію про податки Трампа більш ніж за 20 років, враховуючи дані “сотні” компаній, які становлять його бізнес-імперію. “Він взагалі не платив прибутковий податок за десять з останніх 15 років – в основному тому, що повідомляв про те, що втрачає більше, ніж заробляє”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2016 році, коли Трамп став президентом, він заплатив лише $750 прибуткового податку й таку ж суму у 2017 році. “У 2018 році тільки від частки в реаліті-шоу “Учень” і за право використовувати його ім’я президент отримав близько $427 млн, а ще $176,5 – завдяки успішним інвестиціям у дві офісні будівлі. Тільки на ці доходи Трамп повинен був заплатити понад $100 млн”, – зазначає NYT.

І додає, що причина несплати полягає у підприємствах Трампа, якими він володіє та якими керує сам. “Постійні збитки від них, про які повідомляє президент, значною мірою звільняють його від сплати федерального прибуткового податку”, – вказує NYT.

Зокрема, збитки Трампу, за даними газети, приносять курорт Trump National Doral Miami та готель у Вашингтоні Trump International Hotel. “Це рівняння – ключовий елемент алхімії фінансів Трампа: використання доходів від своєї слави для купівлі та підтримки ризикованих підприємств, а потім використання їх збитків для того, щоб уникнути податків”, – зазначають автори.

Трамп своєю чергою назвав дані в публікації NYT помилковими. “Все це фейкові новини. Насправді я плачу податки”, – наголосив він. Президент зазначив, що наразі його податкові декларації знаходяться у процесі перевірки. “Якщо ви подивитеся на мої декларації, думаю, там 108 сторінок за всі компанії, то ви дізнаєтеся набагато більше. Я чекаю, коли зможу оприлюднити це. І люди будуть по-справжньому шоковані”, – наголосив він.

Раніше NYT вже звинувачувала Трампа у несплаті податків. Так, у травні 2019 року, газета писала, що з 1985 по 1994 рік його бізнес зазнав збитків на $1,17 млрд, що допомогло Трампу уникнути виплат прибуткового податку протягом восьми років.

Нагадаємо, що на початку травня стало відомо – статки Дональда Трампа за місяць скоротилися на $1 млрд.

Про те, як президент США заробляє протягом свого президенства можна прочитати в матеріалі Investory News “Бізнесмен у Білому”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram