Новини
15 Листопада 2022
426

NYT: Amazon планує звільнити 10 тисяч співробітників

Це приблизно становитиме 3% корпоративного штату компанії

Amazon планує звільнити близько 10 тис. осіб, які займають корпоративні та технологічні посади. Скорочення розпочнуться цього тижня, повідомляє The New York Times з посиланням на джерела знайомих із питанням. Це буде наймасштабніша хвиля звільнень в історії компанії.

Насамперед на скорочення очікують відділи, що розробляють пристрої, у тому числі голосового помічника Alexa. Джерела на умовах анонімності розповіли, що звільнення плануються також у роздрібному та рекрутинговому підрозділі.

Один зі співрозмовників видання зазначив, що скорочення здійснюватимуться за командами, а не разово і точна цифра поки що невідома. Якщо Amazon звільнить 10 тис. осіб, це становитиме 3% корпоративного штату компанії.

Представник Amazon Бред Глассер відмовився від коментарів.

Під час пандемії Amazon показав рекордний прибуток: споживачі користувалися його онлайн-магазином, а компанії хмарними послугами. За два роки Amazon вдвічі збільшила штат.

Але на початку 2022 року зростання Amazon сповільнилося до найнижчого рівня за 20 років. Компанія зіткнулася з високими витратами через інвестування в нові проєкти та швидке розширення. Водночас зміни у звичках покупців та зростання інфляції негативно вплинули на продаж.

Нагадаємо, Безос пожертвує більшу частину своїх $124 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram