Новини
25 Серпня 2020
785

Новини Apple: Тім Кук отримає $279 мільйонів у вигляді акцій за успішне управління

Тим часом суд заборонив компанії видаляти акаунти розробників Epic Games

У серпні 2020 року глава Apple Тім Кук отримає від компанії щорічну винагороду – 560 тисяч акцій вартістю $278,6 млн, повідомляє Bloomberg.

Частину цієї винагороди топменеджеру нададуть за управління компанією, іншу частину – за досягнення нею фінансових показників. “Друга частина виплати прив’язана до вартості акцій Apple щодо інших фірм зі списку S&P 500 за останні три роки”, – пояснює видання.

І додає, що за даними на 21 серпня прибутковість Apple за цей період, включаючи реінвестовані дивіденди, склала близько 225% – вона вища, ніж у переважної більшості компаній зі списку.

Отримали заборону. 17 серпня Apple пригрозила видалити облікові записи розробників Epic Games в App Store і відключити компанії доступ до всіх інструментів для створення ПЗ на iOS і Mac. У тому числі компанія планувала відключити доступ Epic Games до інструментів для підтримки ігрового движка Unreal Engine – його студія пропонує і стороннім розробникам.

У результаті суддя Івонн Гонсалес Роджерс задовольнила клопотання Epic Games і видала Apple тимчасовий судову заборону на відключення акаунтів ігрової компанії в App Store, зазначає Bloomberg з посиланням на рішення суду.

Суддя погодилася, що відключення підтримки движка може завдати “потенційної істотної шкоди як самій платформі Unreal Engine, так і ігрової індустрії в цілому”.

Разом з тим суд постановив, що Apple не буде зобов’язана повертати гру Fortnite в App Store. “Epic свідомо вирішила порушити свої угоди з Apple і правила магазину”, – наголосила Роджерс. При цьому Epic Games поки не довела, що виключення гри з магазину додатків може завдати “непоправної шкоди”.

За інформацією The Verge, це було попереднє слухання – більш докладні аргументи суд вислухає під час повного засідання 28 вересня 2020 року. Адвокат Epic заявив виданню, що компанія буде готова до слухань протягом чотирьох-шести місяців, Apple – через дев’ять місяців.

Допоможуть бізнесу. Тим часом Apple у Південній Кореї запропонувала виплатити 100 млрд вон ($84 млн) на підтримку малого бізнесу та покупців, повідомляє Reuters з посиланням на місцеву Комісію зі справедливої ​​торгівлі.

Так компанія розраховує припинити антимонопольне розслідування – місцевий регулятор звинуватив її в нав’язуванні умов постачальникам – наприклад, Apple визначала мінімальну кількість смартфонів, які вони повинні у неї купувати.

“Кошти компанії підуть на створення центру підтримки досліджень невеликих виробників, створення академії для навчання розробників, а також знижки на гарантійний ремонт та інші бонуси для клієнтів”, – вказує агентство.

І додає, що Комісія закриє розслідування щодо Apple без винесення вердикту, якщо опитування громадської думки покаже, що її пропозиція розумна.

Як нагадує Engadget, антимонопольне розслідування відносно Apple триває з 2016 року, коли корейський регулятор запідозрив компанію у зловживанні панівним становищем: Apple диктувала операторам зв’язку невигідні умови співпраці.

Своєю чергою Reuters нагадує, що можливі порушення антимонопольного законодавства з боку Apple розслідують регулятори різних країн. Так, у березні у Франції компанію оштрафували на €1,1 млрд ($1,23 млрд) за порушення прав дистриб’юторів і ритейлерів. А у кінці липня в рамках антимонопольної справи глава Apple Тім Кук виступав перед Конгресом США.

Нагадаємо, у серпні глава американської компанії Apple Тім Кук став новим доларовим мільярдером.

Раніше Investory News писали, що компанія-розробник Epic Games запустила в мобільній версії гри Fortnite функцію оплати внутрішньо ігрових покупок через систему Epic – в обхід App Store і Google Play. За допомогою Epic Direct компанія могла не платити 30% комісії Google та Apple з кожної транзакції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram