Новини
9 Листопада 2020
1 008

Новий звіт: Аналітики JPMorgan попередили криптоінвесторів, що “Bitcoin перекуплений”

Це призведе до фіксації прибутку й зниження курсу у короткостроковій перспективі

Bitcoin опинився занадто близько до рівнів перекупленості після різкого зростання ціни близько до $16 тисяч, що є дворічним максимумом, про це йдеться у новому звіті JPMorgan, повідомляє CoinDesk.

“Потенційно, це може викликати фіксацію прибутку й привести до зниження курсу криптовалюти у короткостроковій перспективі”, – зазначає видання.

За словами експертів, минулого тижня відбулося занадто різке зростання вартості першої криптовалюти. Тому технічні показники активу наблизилися до екстремальних рівнів, які підвищують можливість фіксації трейдерами прибутку й відкату курсу.

“Однак аналітики впевнені, що у довгостроковому періоді актив має значний потенціал для подальшого підвищення вартості”, – йдеться у повідомленні.

Великі інвестори, такі як компанії з управління сімейними капіталами, можуть розглядати біткоін як альтернативу золоту. “Попит на першу криптовалюту виходить не тільки від покоління мілленіалів, але й від гравців інституційного рівня”, – наголошують аналітики.

І додають, що біткоін має значний потенціал для довгострокового зростання, якщо конкуруватиме з золотом як альтернатива. “Ринкова капіталізація Bitcoin повинна бути у 10 разів вищі, ніж наразі, щоб відповідати інвестиціям приватного сектора у золото через ETF або злитки й монети”, – йдеться у звіті JPMorgan.

Свою теорію у компанії пояснили зростанням біткоін-трасту Grayscale Investments, який перевершує ETF на базі золота. “Це може бути пов’язано з тим, що інвестори, які раніше вкладали у фонди на базі дорогоцінного металу, що торгуються на біржі, тепер розглядають криптовалюту в якості альтернативи”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня ціна одного Bitcoin зросла до $15 тисяч. Таким чином, ціна криптовалюти вперше з 9 січня 2018 року перевищила цей рівень.

Раніше Investory News писали, що Bitcoin не перестає втрачати популярності. Так, аналітики оцінюють його у $15 тисяч, митці – не менше $18 тисяч, а Christie’s навіть виставить на торги портрет найпопулярнішої криптовалюти.

Про те, що буде з цифровими активами надалі й чи варто в них наразі інвестувати можна прочитати в матеріалі Investory News “Bitcoin понад $13 тисяч – що відбувається з криптовалютою?”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram