Новини
6 Грудня 2021
783

Новий рекорд: Українці взяли мікрокредитів на 50 мільярдів гривень

З кінця минулого року середня сума зросла на 11%

За перші три квартали 2021 року українськими мікрофінансовими організаціями (МФО) було видано швидких кредитiв на суму 49 млрд грн. Це на 261 млн більше, нiж за весь 2020 рiк, коли загальна сума становила 48,7 млрд грн. Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на данi Нацкомфінпослуг і НБУ.

Кількість виданих в Україні кредитів зростає рік у рік: у 2019-му щомісяця в середньому видавалося 982,5 тис. кредитів, у 2020-му — 1 млн кредитів, а цього року видається вже 1,2 млн.

“Тобто проти попереднього року середньомісячна кількість оформлених кредитних договорів збільшилась на 20%”, — йдеться у повідомленні.

З кінця минулого року середня сума кредиту зросла на 11% — з 4059 грн до 4515 грн.

Переважно українці беруть кредити онлайн: 85% мiкрокредитних договорiв оформлюються ними через інтернет.

Щороку заборгованість населення України перед мікрокредитними організаціями збільшується. Так, загальна сума боргу за 9 місяців 2021 року зросла на 5%. Наразі борг українців перед МФО сягає 15,6 млрд грн лише за протермінованими кредитами.

Раніше Investory News писали, що президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді про внутрішнє та зовнішнє становище України анонсував програму видачі споживчих кредитів усім чесним платникам податків-фізособам під 5%. Кредити видаватимуться для купівлі нерухомості, електромобілів і здобуття освіти чи зміни професії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram