Новини
3 Березня 2021
1 050

Нові роботи-кур’єри від Uber Technologies

Підрозділ Uber Postmates X виділено в окрему компанію Serve Robotics

Компанія Uber Technologies оголосила, що виділить підрозділ з виробництва роботів-кур’єрів Postmates X в окрему компанію Serve Robotics, пише Gizmodo. У 2020 році Uber придбала сервіс доставки їжі Postmates за $2,65 млрд. Postmates X — робототехнічний підрозділ стартапу.

Робот-кур’єр, ймовірно, залишиться ключовим продуктом Serve Robotics. “У той час, як безпілотні автомобілі виключають з процесу водія, роботизована доставка усуває сам автомобіль. Це дозволяє зробити послугу надійною та доступною для всіх”, — говорить співзасновник і голова Serve Robotics Алі Кашані.

Serve Robotics не розкриває подробиць фінансування, але повідомляє, що раунд серії А ще не завершений. Компанія починає роботу з 60 співробітниками із штаб-квартирою в Сан-Франциско та офісами в Лос-Анджелесі та Ванкувері.

У 2017 році Postmates купила Lox Inc., стартап Кашані, та запустила виробництво роботів-кур’єрів, що пересуваються міськими вулицями. Ідея полягала в тому, щоб шляхом виключення автомобілів з процесу доставки скоротити витрати в довгостроковій перспективі.

“Протягом наступних 20 років нові мобільні роботи увійдуть в усі аспекти нашого життя, починаючи з доставки їжі”, — вважає Кашані.

Коронакриза підштовхнула Uber звузити фокус свого бізнесу та відмовитися від деяких проектів задля підвищення прибутковості. Серед них — шерінг електросамокатів і велосипедів Jump дочірньої логістичної компанії Uber Freight, підрозділ безпілотних автомобілів Uber ATG та підрозділ аеротаксі Uber Elevate.

Нагадаємо, Uber програв справу щодо прав водіїв у Великій Британії. Десятки тисяч робітників можуть розраховувати на мінімальний розмір оплати праці та відпускні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram