Новини
27 Січня 2022
931

Нові подробиці інвестування альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi у розвиток електротранспорту

Компанії також повідомили про плани щодо впровадження у свої автомобілі систем автономного водіння

Автомобільний альянс Renault-Nissan-Mitsubishi має намір інвестувати €23 млрд у розвиток технологій електромобілів протягом п’яти років. Про це йдеться у заяві альянсу, опублікованій у четвер, 27 січня.

“Renault, Nissan та Mitsubishi вже інвестували понад €10 млрд у галузі електрифікації транспорту. На основних ринках (Європа, Японія, США, Китай) 15 заводів альянсу вже виробляють деталі, двигуни, батареї для 10 моделей електромобілів, представлених на вулицях, — зазначається у заяві. — Опираючись на цей унікальний досвід, альянс збільшить інвестування в електрифікацію транспорту на €23 млрд у найближчі п’ять років, що дозволить створити 35 нових моделей електромобілів до 2030 року”.

У заяві також зазначається, що 90% нових моделей буде створено на одній із п’яти спільних платформ альянсу. При цьому для зниження витрат на виробництво альянс планує підвищити уніфікацію платформ для всіх своїх 90 моделей з нинішніх 60% до 80% у 2026 році. Крім того, альянс має намір знизити вартість акумуляторів для гібридних та повністю електричних моделей на 50% до 2026 року.

“З таким підходом до 2030 року альянс матиме загалом 220 ГВт·год потужностей з виробництва батарей для електромобілів на ключових виробничих майданчиках у світі. Крім того, альянс поділяє загальне бачення технології повністю твердотілих батарей. Спираючись на свої глибокі знання та унікальний досвід, Nissan очолить інновації у цій галузі, які принесуть користь усім членам альянсу”, — йдеться у заяві. У ній також наголошується на прагненні вивести цю технологію на масовий рівень до 2028 року.

Окремо компанії повідомили про плани щодо впровадження у свої автомобілі систем автономного водіння. До 2026 року альянс розраховує виробити понад 10 млн автомобілів 45 моделей із подібними технологіями.

Планується оновлення програмного забезпечення машин за допомогою бездротових технологій. Ця технологія, як запевняють автовиробники, дозволить знизити витрати на обслуговування машин, а також підвищить їх можливості щодо взаємодії з підключеними об’єктами та інфраструктурою.

Як писали раніше Investory News, фахівець з кібербезпеки з міста Дінкельсбюль Девід Коломбо знайшов вразливість у машинах Tesla, що дало йому доступ до інформації про водіїв, а також можливість відстежувати їхню геолокацію та перехоплювати контроль над вікнами, дверима, фарами та аудіо. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram