Новини
4 Червня 2021
628

Нові інвестиції: Оцінка німецької FlixBus зросла до $3 мільярдів

Компанія залучила кошти для масштабування свого бізнесу в США

Німецька транспортна компанія FlixMobility, більш відома для широкого споживача в Україні як FlixBus, залучила $650 млн, повідомляє Ain.ua.

Компанія закрила раунд G, її оцінка зросла до $3 млрд. Лід-інвестором виступив американський хедж-фонд Canyon Partners. У раунді також брали участь General Atlantic, Permira, TCV, HV Capital, Blackrock, Baillie Gifford і SilverLake.

Залучені кошти FlixMobility інвестує у розвиток FlixBus у США: компанія планує побудувати в штатах найбільшу автобусну мережу. Серед планів також розвиток ринків у Португалії, Великій Британії, зміцнення позиції в Туреччині, Франції та Східній Європі. А ще — вихід на нові ринки й подальший розвиток FlixTrain.

“Ми починаємо перехід від стратегії захисту до нападу. Наша мета — стати лідером на всіх ринках, де ми присутні. Це стосується зокрема нових ринків, таких як Велика Британія, Португалія або США, де ми наразі все ще перебуваємо на 2 або 3 позиції”, — наголосив Андре Шваммляйн, засновник і генеральний директор FlixMobility.

Наразі FlixBus працює у 36 країнах, а FlixTrain — у двох. Попередній раунд компанія закрила 2019 року: тоді вдалося залучити €500 млн з оцінкою у понад $2 млрд. Того ж року сервіс FlixBus прийшов до України.

Нагадаємо, у жовтні минулого року FlixBus запустив 3 нові лінії з України до Польщі та Чехії.

Про те, як найбільший оператор автобусних перевезень в Європі планує закріпитись на українському ринку можна прочитати в матеріалі Investory News “Приїхали: 10 цікавих фактів про FlixBus”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram