Новини
9 Березня 2022
698

Нові авіаційні санкції проти Росії від Великої Британії

Доступ російських літаків заборонено — тепер це кримінальне правопорушення

Велика Британія оприлюднила в середу нові авіаційні санкції, що дають їй право затримувати будь-які російські літаки й забороняють експорт авіаційних або космічних товарів до Росії, повідомляє Reuters.

Країна також посилить свою заборону на доступ російських літаків — тепер це буде кримінальним правопорушенням.

Заборона поширюється на будь-які літаки, що належать, експлуатуються чи зафрахтовані будь-ким, пов’язаним з Росією, або підсанкційними фізичними чи юридичними особами, і включатиме право затримувати будь-які літаки, що належать особам, пов’язаним з Росією.

“Заборона літаків під російським прапором у Великій Британії та визнання їх присутності кримінальним злочином завдасть більше економічного болю Росії та тим, хто наближений до Кремля”, — сказала міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Міністерство закордонних справ заявило, що в середу запропонує нове законодавство для виконання заходів, які також включають право вилучати з британського реєстру повітряних суден будь-які літаки, що належать російським фізичним і юридичним особам.

Нові заходи також дозволять запобігти експорту у сфері авіації та космічних розробок, зокрема страхування та перестрахування.

Це означатиме, що покриття з існуючих полісів буде скасовано, а британські страховики та перестраховики не зможуть виплачувати вимоги за існуючими полісами в цих секторах, йдеться у заяві МЗС Британії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram