Новини
13 Березня 2021
865

Нові армійські окуляри дозволяють солдатам бачити крізь стіни

Армія США вже збирається купити 40 тисяч пар цих бойових пристроїв

Фото: Bridgett Siter

Армія США розробляє нові високотехнологічні окуляри для сил ближнього бою, які дозволять солдатам бачити в темряві, заглядати за кут, проєктувати цифрові карти та інші дані в полі зору, повідомляє Popular Mechanics.

Як пише видання, окуляри, Visual Augmentation System (IVAS), отримують сигнал від декількох камер високої чіткості, встановлених на передній частині пристрою.

На лінзи окулярів також можуть виводитися сигнали інших камер. Наприклад, камери, встановлені на зовнішній частині бронетехніки, дозволять військовим “бачити” крізь стіни транспорту.

IVAS також може використовувати встановлений на гвинтівці тепловізійний приціл нічного бачення, щоб виводити на лінзи зображення з пристрою. Так солдат, “виглянувши” гвинтівкою з укриття або з-за рогу отримає на окуляри зображення з прицілу зброї, не наражаючись на небезпеку.

Пристрій зв’язується і з камерами, встановленими на мікродронах, які літають над полем бою для оцінки ситуації.

Система здатна зображати й іншу важливу інформацію — наприклад, виводити цифрову карту на лінзи.

Згідно Popular Mechanics, Армія США вже розмістила колосальне замовлення на $1,1 млрд, щоб купити 40 тис. комплектів IVAS — це приблизно по одній системі на кожного солдата, який перебуває в районі бойових дій.

Однак, як повідомляє Army Times, Конгрес США на початку цього року скоротив запитаний бюджет на 20%.

Нагадаємо, за результатами 2020 року світові витрати на оборону, якщо порівнювати з 2019-м, зросли на 3,9%. Найбільше у США — 40%, або $738 млрд.

Як писали раніше Investory News, Велика Британія спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму. Перших чотири катери будуть побудовані в Британії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram